Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Legendární Jordan koupil klub NBA Charlotte Bobcats

Charlotte (USA) - Bývalý slavný basketbalista Michael Jordan se stal novým majitelem klubu NBA Charlotte Bobcats. Šestinásobný vítěz zámořské ligy v klubu dosud vlastnil část akcií a měl rozhodující slovo v takzvaných basketbalových operacích, nyní podle agentury AP dosáhl dohody o koupi většinového podílu. Dosavadní vlastník Bob Johnson se chtěl ztrátového klubu zbavit a Jordan se netajil velkým zájmem o jeho převzetí. Nebyl přitom jediným zájemcem, s Johnsonem jednal také bývalý prezident Houstonu Rockets George Postolos.

Johnsonova mluvčí uvedla, že se dosavadní majitel v pátek dohodl s Jordanovou společností MJ Basketball Holdings LLC. Další podrobnosti transakce nesdělila. Převod ještě musejí schválit vlastníci ostatních ligových klubů.

Sedmačtyřicetiletý dvojnásobný olympijský vítěz Jordan, jenž se po ukončení hráčské kariéry angažoval i v celku Washington Wizards, vstoupil do Charlotte v roce 2006. Do klubu přivedl jako trenéra svého kolegu ze Síně slávy Larryho Browna, jenž je s týmem v pořadí Východní konference devátý a těsně zaostává za hranicí postupu do play-off. Ve vyřazovací části ještě Bobcats nikdy nehráli.

Charlotte Bobcats vstoupili do NBA v roce 2004, Johnson tehdy do klubu vložil 300 milionů dolarů. V každé sezoně se pak jeho ztráta počítala v desítkách milionů. Jordan právě v Charlotte s basketbalem začínal, před časem dovedl tamní tým Tar Heels k univerzitnímu titulu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články