Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Legenda a vzor. Bryantovi vzdali hold Shaq O'Neal, Obama i české tenistky

Tragická smrt Kobeho Bryanta a jeho třináctileté dcery zasáhla celý svět. Vzpomínku na slavného hráče sdílely basketbalové legendy Michael Jordan nebo Shaquille O'Neal. Připojili se například i bývalý prezident USA Barack Obama či české tenistky Petra Kvitová s Karolínou Plíškovou.

"Kobe byl legenda na hřišti a měl nakročeno k tomu, aby se jí stal i mimo hřiště," řekl Obama o jednačtyřicetiletém Bryantovi, který úspěšnou kariéru ukončil před čtyřmi lety. "Pro nás jako rodiče je ale mnohem horší ztratit Giannu. Michelle a já proto posíláme lásku a modlitby Vanesse a celé Bryantově rodině," přidal na sociálních sítích.

"Můj přítel, legenda, manžel, táta, syn bratr, držitel Oscara a nejlepší hráč Lakers v historii je pryč. Je těžké to přijmout, Kobe byl vzorem pro hráče i hráčky," napsal Johnson. "Bolest, kterou teď cítím, nejde popsat. Ztratil jsem neteř Gigi a bráchu Kobeho. Miluju vás a budete mi chybět," přidal Bryantův bývalý spoluhráč z Lakers O'Neal.

"Kobe pro mě byl jako brácha, často jsme spolu mluvili a bude mi to chybět. Nejde popsat, jakou bolest teď cítím," napsal v prohlášení Jordan. "Byl inspirací pro celou generaci sportovců. Kobe, myslím na tebe a odpočívej v pokoji, chlapče. Vůbec to nedokážu pochopit," přidala ve videu další bývalá legenda Kareem Abdul-Jabbar. "Neeeeeee, Bože, prosím, ne," přidal na Twitteru další bývalý úspěšný hráč Dwyane Wade.

Bryantova smrt zasáhla například i golfistu Tigera Woodse nebo tenisty Rafaela Nadala s Novakem Djokovičem, kterému Bryantovy rady pomohly vrátit se na kurty po zranění lokte. "Kobe byl skvělým rádcem, ale hlavně přítelem. Ty i tvoje dcera budete navždy žít v našich srdcích. Soustrast Bryantově rodině i dalším, kdo při té tragédii někoho ztratili, nejde vyjádřit slovy," uvedl Djokovič.

Během grandslamu Australian Open vzdali Bryantovi hold i další tenisté včetně Petry Kvitové nebo Karolíny Plíškové. "Život umí být tak krutý. Je těžké přijmout tuto hroznou tragédii," napsala Kvitová. "Jeden z největších sportovců našeho života," připojila Plíšková.

Je nám líto, video expirovalo.
Kalemba: Kobe Bryant basketbal miloval a obětoval mu všechno

"Zprávy o smrti Kobeho a jeho dcery Gianny jsou pro mě zdrcující. Kobe byl legenda a inspirace pro mnoho lidí. Upřímnou soustrast jeho rodině i ostatním rodinám, jejichž blízcí při nehodě zahynuli. Odpočívej v pokoji, legendo," napsal Cristiano Ronaldo.

Ve stínu úmrtí pětinásobného vítěze NBA a dvojnásobného olympijského šampiona se neslo i slavnostní vyhlašování hudebních cen Grammy. Soustrast rodině během přenosu vyjádřila řada hudebníků, zatímco člen skupiny Run-DMC Joseph Simmons při vystoupení s kapelou Aerosmith během jejich společného hitu "Walk This Way" držel nad hlavou Bryantův dres.

Za Bryanta truchlili také v Itálii, kde žil od šesti do třinácti let. Všem basketbalovým zápasům na Apeninském poloostrově bude o víkendu předcházet minuta ticha. "Je to malé, ale srdečné gesto. Chceme tím ocenit život a vzpomínku na Kobeho Bryanta, který měl vždycky Itálii v srdci," uvedl italský svaz v prohlášení, zatímco deník Gazzeta dello Sport vyšel s titulkem: "Ztratili jsme přítele."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články