Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

LeBron James znovu psal historii, jako první nastoupil v NBA spolu se synem

LeBron James a jeho syn Bronny se zapsali do historie NBA, když spolu nastoupili za Los Angeles Lakers do úvodního zápasu nové sezony proti Minnesotě. V zámořské lize dosud nehráli otec se synem ve stejné době, natož ve stejném týmu. Po utkání se mohli radovat z vítězství 110:103.

Bronny a LeBron Jamesovi v utkání NBA
zdroj: USA TODAY Sports autor: Jason Parkhurst

Nejlepší střelec v historii NBA LeBron James nastoupil v základní sestavě domácích Lakers. Dvacetiletý Bronny se na palubovku dostal čtyři minuty před koncem druhé čtvrtiny a fanoušci 55. hráče letošního draftu přivítali bouřlivým potleskem.

Spolu s otcem odehrál zhruba dvě a půl minuty. "Jsi připraven? Vidíš tu intenzitu? Prostě hraj v klidu a chyby neřeš. Jdi tam a dej do toho všechno," řekl James synovi těsně před nástupem do hry.

Devětatřicetiletý nejlepší střelec v historii NBA k vítězství přispěl 16 body, pěti doskoky a čtyřmi asistencemi. Bronny odehrál necelé tři minuty a nebodoval.

"To, že jsem nastoupil ve stejném zápase jako táta, si budu pamatovat navždy. Byl to skvělý zážitek," řekl Bronny James.

Lakers pod vedením nového trenéra J.J. Reddicka táhl především Anthony Davis, který začal sezonu 36 body a 16 doskoky. Domácí uspěli, i když proměnili jen pět z 30 trojek.

První výhře Lakers v úvodním utkání sezony od roku 2016 nezabránil ani Anthony Edwards, který byl s 27 body nejlepším střelcem Minnesoty.

Podkošová posila z New Yorku Julius Randle si připsal 16 bodů a devět doskoků, francouzský pivot Rudy Gobert měl 13 bodů a 14 doskoků.

Před druhým zahajovacím utkáním obhájci titulu z Bostonu nejprve vyvěsili v hale mistrovský praporec a poté porazili 132:109 New York Knicks.

Domácím k výhře pomohlo i 29 trojek, čímž vyrovnali rekord NBA, který vytvořilo Milwaukee v prosinci 2020.

Dosavadní maximum mohli Celtics překonat, ale z posledních 13 pokusů z dálky už netrefili ani jeden.

"Vypadalo to, jako by nás někdo proklel. Dokud jsme se hrou bavili, fanoušci nás hnali dopředu, všechno do sebe zapadalo. Jakmile jsme se ale začali soustředit na rekord, tak jsme nebyli schopní trefit ani stodolu," prohlásil Jaylen Brown, autor šesti trojek a 24 bodů.

Lídrem vítězů byl Jayson Tatum, jenž zaznamenal 37 bodů i díky osmi trojkám z 11 pokusů a 10 asistencí. Derrick White dal 23 bodů.

Celá základní pětka Bostonu nastřílela dvouciferný počet bodů. Celtics vedli v zápase až o 35 bodů. Za Knicks dali po 22 bodech Jalen Brunson a Miles McBride.

Výsledky úterních zápasů NBA:

Boston – New York 132:109, LA Lakers – Minnesota 110:103.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články