Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

LeBron James triple doublem zajistil Lakers výhru nad New Yorkem

Basketbalisté Los Angeles Lakers vyhráli na palubovce New Yorku 129:123 po prodloužení. Hlavní zásluhu na tom měl LeBron James, který zapsal triple double za 28 bodů, 10 doskoků a 11 asistencí. Lakers ale stále zůstávají až třináctí v Západní konferenci dvě výhry za příčkami pro předkolo play-off.

LeBron James v utkání s NY Knicks
zdroj: USA Today Sports autor: Brad Penner

První místo na Západě si upevnil Denver, který po dvou porážkách zabral a zvítězil 122:113 nad New Orleans Pelicans, pro které to byla už devátá porážka v řadě. Nuggets táhl Nikola Jokič s triple doublem za 26 bodů, 18 doskoků a 15 asistencí.

Lakers nutně potřebovali vyhrát a celou poslední čtvrtinu vedli, jenže v posledních 100 vteřinách neskórovali a dovolili New Yorku srovnat zásluhou skvěle hrajícího Jalena Brunsona, který nastřílel 37 bodů.

V prodloužení ale už Lakers dominovali. Klíčová byla trojka Dennise Schrödera tři minuty před koncem za vyrovnaného stavu. Následně Lakers získali sedmibodové vedení, a to už uhájili.

James se s celkem 10 338 asistencemi dostal před Marka Jacksona a Stevea Nashe na čtvrté místo historických tabulek v počtu asistencí za kariéru.

Před sebou tak má už jen stále aktivního Chrise Paula (11 246), Jasona Kidda (12 091) a Johna Stocktona (15 806).

Navíc se blíží historický moment, kdy se James dostane na první místo v počtu bodů. Na dosavadního rekordmana zámořské soutěže Kareema Abdula-Jabbara nyní ztrácí už jen 88 bodů.

"Nedostal jsem se v kariéře až sem tím, že bych řešil své statistiky, kolik mám bodů a asistencí. Já se prostě snažím hrát basketbal nejlépe, jak to jen jde. A to znamená dávat body, přihrávat, doskakovat a bránit. A pak to do sebe zapadne," řekl James.

Úřadující MVP soutěže Nikola Jokič si připsal další výrazný výkon a Pelikáni na něj těžko hledali protizbraň. Navíc se k srbskému pivotovi přidal s 32 body i Jamal Murray.

Za New Orleans měl 16 bodů a 9 asistencí Brandon Ingram, ale po zranění se stále hledá a úspěšnost střelby měl jen 29 procent.

Ani triple double Lamela Balla za 27 bodů, 10 doskoků a 11 asistencí nestačil Charlotte, které podlehlo Milwaukee 115:124.

Bucks opět táhl Giannis Antetokounmpo s 34 body a 18 doskoky. Jako jediný byl také schopen v posledních sedmi minutách skórovat ze hry, trestnými hody ale Bucks výhru uhájili.

Los Angeles Clippers potvrdili, že se jim na Chicago daří a porazili Bulls pošesté z posledních sedmi vzájemných zápasů, tentokrát 108:103. Kawhi Leonard k tomu přispěl 33 body.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články