Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

LeBron James se stane volným hráčem

Miami - Basketbalová hvězda LeBron James bude od 1. července volným hráčem. Čtyřnásobný nejužitečnější basketbalista NBA se rozhodl dva roky před vypršením smlouvy s Miami využít výstupní klauzuli. Televize ESPN informovala, že to floridskému klubu oznámil hráčův agent Richie Paul. Hráč ani vedení Heat se k tomu zatím nevyjádřili.

LeBron James
zdroj: ČT24 autor: ČTK/ABACA

James si měl v příští sezoně vydělat 20 milionů dolarů, celkem mu zbytek smlouvy zajišťoval ještě příjem ve výši 42,7 milionu. V prvních čtyřech sezonách v Miami dovedl klub pokaždé do finále a ke dvěma titulům. Letos ale James a spol. prohráli rozhodující sérii se San Antoniem 1:4.

Jamesovo rozhodnutí neznamená nutně odchod z Miami. James se nyní ocitne na trhu s volnými hráči, bude k dispozici všem zájemcům a bude mít tudíž možnost podepsat i s vedením Heat novou smlouvu. Riley potvrdil, že s jednáním o pokračování spolupráce počítá.

"Sedneme si s LeBronem a jeho zástupci a popovídáme si společně o budoucnosti," uvedl Riley v prohlášení. "Každopádně jsme očekávali, že LeBron využije klauzuli a bude uplatňovat svá práva jako volný hráč, není to pro nás překvapení," dodal klubový prezident.

Novinku ale média spojují také s úterním obdobným rozhodnutím hvězdy New Yorku Knicks Carmela Anthonyho, který měl v bohatém klubu ještě rok smlouvu na 23,5 milionu dolarů. Knicks velmi stáli o Jamese v době, kdy se stal volným agentem po sedmi letech v Clevelandu. James se tehdy rozhodl pro Miami, kde vytvořil úderné trio s dalšími dvěma hvězdami Dwyanem Wadem a Chrisem Boshem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články