Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

LeBron James prohrál v Miami souboj s Wadem, u kterého byl na Štědrý den

New York - LeBron James se vrátil do Miami, s basketbalisty Clevelandu však prohrál ve svém bývalém působišti 91:101. Do koše týmu, s nímž dvakrát vyhrál titul, nastřílel 30 bodů, ale na straně domácích Heat byl ještě o bod úspěšnější Dwyane Wade.

LeBron James (vlevo) v dresu Clevelandu proti Miami, za které hraje bývalý spoluhráč Dwyane Wade
zdroj: ČTK/ABACA autor: El Nuevo Herald

Fanoušci Miami přijali Jamese bouřlivým aplausem. "To bylo super, nesmírně emotivní," prohlásil James. "Strávil jsem tady čtyři roky a pamatuju si z toho hlavně to, že jsme všichni hráli nejlíp, jak jsme uměli," dodal. Vazby na bývalý klub má stále silné, Štědrý den strávil právě s Wadem.

Heat v první půli vedli až o 17 bodů, ale Cleveland se dokázal vrátit do hry a v úvodu poslední čtvrtiny se dokonce nakrátko dostal do vedení. Wadeovi nicméně zdatně pomáhal zejména autor 25 bodů Luol Deng a domácí celek si v závěru opět vypracoval bezpečný náskok. (VIDEO)

Proti svému bývalému týmu nastoupil i Pau Gasol, ten však v dresu Chicaga uspěl. Bulls porazili Los Angeles Lakers 113:93 a právě španělský reprezentant byl s 23 body nejlepším střelcem zápasu. Hostům v druhém utkání za sebou chyběl zraněný Kobe Bryant. (VIDEO)

Mistři ze San Antonia prohráli s Oklahomou City 106:114. Hosty dovedl k vítězství především Russell Westbrook, který se postaral o 34 bodů a na dalších jedenáct košů přihrál. (VIDEO)

Teprve popáté v ročníku prohrál nejlepší tým soutěže Golden State, losangeleští Clippers ho zdolali 100:86. Warriors se tak reparát v hale Staples Center nepovedl, o dva dny dříve tam totiž prohráli i s Lakers. (VIDEO)

Výsledky:

Chicago - LA Lakers 113:93, LA Clippers - Golden State 100:86, Miami - Cleveland 101:91, New York - Washington 91:102, San Antonio - Oklahoma City 106:114.

Zdroj
ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články