Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

LeBron James překonal proti Philadelphii jako druhý hráč v historii hranici 38 tisíc bodů

LeBron James jako druhý hráč v historii NBA po slavném Kareemu Abdulu-Jabbarovi pokořil hranici 38 tisíc bodů. Proti Philadelphii zaznamenal 35 bodů, ale Los Angeles Lakers prohráli 112:113.

LeBron James v utkání s Philadelphií
zdroj: USA Today Sports autor: Gary A. Vasquez

V hale Lakers se slavilo v průběhu zápasu, když James trefil už v první čtvrtině svůj 38 000. bod. Při nejbližším přerušení to hlasatel oznámil a James sklidil ovace i objetí od trenéra soupeře Doca Riverse.

James ztrácí už jen 363 bodů na první místo historické tabulky střelců a Abdula-Jabbara by mohl sesadit už v únoru, pokud si udrží současnou formu.

Oslavy ale Lakers pokazili basketbalisté Philadelphie, kteří byli v koncovce přesní. Nejprve trefil důležitou trojku Georges Niang a poté Joel Embiid zařídil svým 35. bodem v zápase vedení o čtyři body.

Troy Brown na druhé straně trojkou snížil a v posledních sekundách mohl skóre otočit Russell Westbrook, ale nechal se zablokovat Niangem.

Westbrook přitom nasbíral triple double za 20 bodů, 14 doskoků a 11 asistencí, ale poslední akci dobře nevymyslel. Sixers si tak připsali výhru, která jim pomohla na čtvrté místo Východní konference.

Nikola Jokič trojkou sekundu před koncem rozhodl o výhře Denveru 119:116 nad Orlandem. Celkem si připsal už 88. triple double kariéry za 17 bodů, 10 doskoků a 14 asistencí.

Pro Denver tak Jokič zařídil už třinácté domácí vítězství v řadě a uhájení první příčky v Západní konferenci. Hráči Orlanda přitom hvězdu Nuggets většinu zápasu dobře bránili a tak spíš tvořil hru.

Měl nejméně střel ze základní sestavy domácích, ale v rozhodující chvíli si vzal míč, udělal krok zpět na trojkovou čáru a přes bránícího Franze Wagnera trefil vítěznou trojku.

"V jeho podání to vypadalo hrozně snadné, prostě si ukročil, udělal si prostor a vyslal nádhernou střelu," ocenil Jokičův spoluhráč Aaron Gordon, který byl s 25 body nejlepším střelcem.

"Na závěr pětizápasové šňůry na venkovních hřištích jsme chtěli předvést dobrý výkon a to se povedlo. Bohužel soupeř měl hráče MVP kvalit, který předvedl na konci akci ve stylu MVP. Taková prohra se dá přijmout," řekl trenér Orlanda Jamahl Mosley.

Druhou příčku na Východě stále drží Brooklyn, ale už jen rozdílem jednoho zápasu. S Oklahomou City v neděli prohrál 102:112.

Nets postrádali zraněného Kevina Duranta i nemocného Bena Simmonse. Příliš se nedařilo ani Kyriemu Irvingovi, jenž dal 15 bodů. Tým Thunder se dočkal třetí výhry za sebou.

Dallas bez absentujícího Luky Dončiče prohrál s Portlandem 123:140. Za vítěze dal 40 bodů Damian Lillard, proměnil všech 16 trestných hodů. Další tři jeho spoluhráči měli po 20 bodech.

Nejlepším střelcem večera byl s 43 body černohorský pivot Nikola Vučevič a kariérním maximem řídil výhru Chicaga nad obhájci titulu Golden State Warriors.

Zach LaVine mu pomohl 27 body. Jen o bod méně než Vučevič dal Julius Randle, jehož 42 bodů pomohlo New Yorku k výhře 117:104 nad Detroitem.

Výsledky nedělních zápasů NBA:

Brooklyn - Oklahoma City 102:112, Chicago - Golden State 132:118, Denver - Orlando 119:116, Detroit - New York 104:117, LA Clippers - Houston 121:100, LA Lakers - Philadelphia 112:113, Portland - Dallas 140:123, San Antonio - Sacramento 119:132.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články