Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

LeBron James na bídu v Utahu odpověděl 37 body proti Phoenixu

New York - Tři dny po slabém výkonu proti Utahu se LeBron James znovu ukázal v obvyklém světle a 37 body dovedl basketbalisty Miami k vítězství na palubovce Phoenixu 103:97. Obhájci titulu v NBA vyhráli osmý vzájemný zápas za sebou. Utkání zvládli i bez Dwyanea Wadea, kterého vyřadila ze hry migréna. 

LeBron James
zdroj: AP autor: Ross D. Franklin

James v sobotu při porážce na hřišti Utahu dal jen 13 bodů, čímž vyrovnal svůj nejhorší střelecký výkon v sezoně. V úterý se čtyřnásobný nejužitečnější hráč ligy naopak na dva body přiblížil svému maximu v tomto ročníku.

Jamesův výkon napodobil Bradley Beal z Washingtonu, který si 37 body vytvořil střelecký osobní rekord. Ani to však Wizards nepomohlo k úspěchu v Memphisu, kde podlehli 89:92. Jan Veselý odehrál za hosty necelé čtyři minuty, během kterých nevystřelil na koš.

Za nejlepším střeleckým výkonem dne těsně zaostal Kevin Durant, který 36 body přispěl k vítězství Oklahomy nad svým nejbližším soupeřem v Severozápadní divizi Portlandem 98:95. Nejlepší kanonýr soutěže zaznamenal při vítězství lídra Západní konference navíc deset doskoků.

Trápení oslabených Los Angeles Lakers prodloužil Utah, který na soupeřově palubovce zvítězil 96:79. Pro Lakers to byla šestá domácí porážka v řadě, čímž vyrovnali nelichotivý klubový rekord. V týmu hostů vynikl náhradník Alec Burks, jenž dal 24 bodů.

Joakim Noah se svým prvním triple-double v sezoně a čtvrtým v kariéře výrazně přičinil o vítězství Chicaga nad Atlantou 100:85, když nasbíral 19 bodů, 16 doskoků a 11 asistencí. Basketbalisté Charlotte teprve podruhé v historii dokázali porazit Dallas. Pod výhru 114:89 nad soupeřem, s nímž jinak sedmnáctkrát prohráli, se 30 body podepsal Al Jefferson.

Výsledky NBA

Charlotte - Dallas 114:89, Chicago - Atlanta 100:85, Cleveland - Sacramento 109:99, LA Lakers - Utah 79:96, Memphis - Washington 92:89, Phoenix - Miami 97:103, Portland - Oklahoma City 95:98. 

Zdroj
ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články