Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

LeBron James dostal poprvé v kariéře trest v NBA. Pykat bude za loket v obličeji soupeře

Vše je jednou poprvé, i disciplinární trest v nejprestižnější basketbalové lize. Stopku na jedno utkání dostal po duelu s Detroitem LeBron James, který měl na palubovce střet s Isaiahem Stewartem. Hvězda Lakers způsobila soupeři krvavé zranění. Stewarta čeká distanc na dva zápasy za agresivní reakci, nesportovní chování a vyhrocení situace na palubovce.

LeBron James
zdroj: ČTK/AP autor: Carlos Osorio

Šestatřicetiletý James trefil o šestnáct let mladšího Stewarta na začátku třetí čtvrtiny při souboji o pozici na doskok loktem do obličeje, a přestože se nejprve pokusil za faul omluvit, situaci neuklidnil.

Stewart, který krvácel z obočí, se na slavného rivala snažil opakovaně vrhnout a spoluhráči měli plné ruce práce, aby mu zabránili v inzultaci. Rozhodčí oba hráče vyloučili.

James kvůli prvnímu trestu za devatenáct let kariéry v NBA zmešká úterní zápas s New York Knicks a přijde o zhruba 284 tisíc dolarů z platu.

Stewarta budou absence v duelech s Miami a Milwaukee stát asi 45 tisíc dolarů. Další vzájemný zápas sehrají Lakers s Pistons opět v neděli v Los Angeles.

Poslechněte si nový díl Basketbal fokus podcastu:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články