Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Lakers zvítězili až v druhém prodloužení, Washington prohrál pošesté za sebou

Dallas - Basketbalisté Washingtonu prohráli na palubovce úřadujícího šampiona NBA Dallasu 98:107 a připsali si šestou porážku za sebou. Hned ve třech utkáních úterního programu se prodlužovalo. Největší drama se odehrálo v Memphisu, kde Los Angeles Lakers vyhráli až po druhém prodloužení.

Dirk Nowitzki v utkání proti Washingtonu
zdroj: ČTK/AP autor: Tony Gutierrez

Washington si nechal od Dallasu jen za první půli nastřílet 60 bodů. Ve třetí čtvrtině sice Wizards předvedli desetibodovou šňůru, díky níž snížili 70:68. Mavericks ale vzápětí odpověděli bodovou sérií 13:3 a až do konce zápasu si udržovali dvouciferné vedení. Dallas vedl za vítězstvím především Dirk Nowitzki s 27 body, Jason Terry přidal 24 bodů.

Jan Veselý v dresu Wizards odehrál 17 minut, v nichž opět ani jednou nevystřelil na koš a připsal si pouze dva doskoky a jeden faul. Statistiky Wizards vedl Trevor Booker s 20 body a 12 doskoky, John Wall zaznamenal 18 bodů a 12 asistencí.

Los Angeles Lakers na půdě Memphisu ztráceli v poločase pouhý bod, ale ve třetí části prohrávali až o 17 bodů. Kobe Bryant a Andrew Bynum však zařídili zdramatizování zápasu, který dospěl do druhého prodloužení. Lakers se nakonec mohli radovat z vítězství 116:111. Bynum zazářil s 37 body a 16 doskoky, Bryant přidal 34 bodů.

"Tenhle tým nikdy nepanikaří. Tahle loď nasadí svůj kurz a všichni se jej drží. Dneska nikdo nezpanikařil a všichni hráli svoji hru po celý zápas," chválil svůj tým trenér Lakers Mike Brown.

Svůj podíl na výhře měl Pau Gasol, který nasbíral osm asistencí, když často nahrával přímo pod koš Bynumovi. Gasolův bratr Marc si v dresu Grizzlies připsal 20 bodů. Nejlepším střelcem domácích byl s 25 body Marrees Speights.

Ve floridském derby Orlando porazilo Miami 104:98 po prodloužení přesto, že ztratilo 22 míčů. Utkání mohl na konci normální hrací doby rozhodnout s 28 body nejlepší střelec zápasu Dwayne Wade z Miami, jeho střela za dva body však vypadla z obroučky. Prodloužení pak ovládli domácí poměrem 10:4, když za Miami neskóroval nikdo krom Wadea. Domácí měli ve svém středu dva hrdiny. Prvním byl Jameer Nelson, který nastřílel 12 ze svých 25 bodů v poslední čtvrtině a prodloužení, druhým byl Dwight Howard, jenž nasbíral 24 bodů a 25 doskoků.

V prodloužení vyhrál i Denver, který porazil Atlantu 118:117. Nuggets prohrávali v závěru čtvrté čtvrtiny o dva body, ale čtyři vteřiny před sirénou otočil skóre trojkou z těžké pozice Danilo Gallinari. Kirk Heinrich z Atlanty ale jedním proměněným trestným hodem poslal utkání do prodloužení. Strhnout vítězství na stranu Hawks mohl Zaza Pachulia, který však bráněný Gallinarim neuspěl donáškou z bezprostřední blízkosti koše. Atlantě k výhře nestačilo ani 34 bodů Joe Johnsona a 33 bodů Joshe Smithe. Denver střelecky táhl s 22 body Brazilec Nené.

V dalším vyrovnaném utkání se radoval Houston, který zvítězil na palubovce Oklahomy 104:103. Černé svědomí po zápase musel mít rozehrávač Oklahomy Russell Westbrook, který v poslední minutě zahodil jeden trestný hod, nechal si dát technickou chybu a ztratil zbytečně míč. Patnáct vteřin před koncem rozhodl vítěznou trojkou Houstonu Courtney Lee. 

Cleveland - Toronto 88:96, Dallas - Washington 107:98 (za hosty Veselý 2 doskoky), Denver - Atlanta 118:117 po prodl., Indiana - Portland 92:75, Memphis -LA Lakers111:116 po prodl., Oklahoma City - Houston 103:104, Orlando - Miami 104:98 po prodl., Sacramento - Golden State 89:115. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články