Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Lakers zdolali Utah a pojistili si vítězství v konferenci, Toronto uspělo proti Miami

Po nedělní porážce s Torontem si Los Angeles Lakers spravili chuť proti Utahu, který porazili 116:108. K vítězství je dovedli Anthony Davis, jenž nasbíral 42 bodů a 12 doskoků, a LeBron James, který si připsal 22 bodů, osm doskoků a devět asistencí. Kalifornský celek si definitivně pojistil první příčku v Západní konferenci, do play-off se podívá po pěti letech.

Davis v první půli nastřílel 24 bodů a dvacetibodovou hranici během úvodního poločasu překonal už podvacáté v sezoně. To naposledy v dresu Lakers dokázal Kobe Bryant. "Kobe se na nás dívá a fandí nám. Chtěli jsme to udělat pro něj," vzpomněl hvězdný pivot Davis na zesnulou legendu.

Lakers, kteří vybojovali prvenství na Západě podvanácté od roku 1984, udrželi soupeře na pětačtyřicetiprocentní střelbě. Jazz trefili pouze 12 ze 43 trojek. Klubu ze Salt Lake City nestačilo ani 33 bodů Donovana Mitchella či 24 bodů a osm finálních přihrávek rozehrávače Mikea Conleyho.

Nikola Jokič při výhře Denveru 121:113 v prodloužení nad Oklahoma City nasbíral triple double za 30 bodů, 12 doskoků a 10 asistencí. Nuggets uspěli navzdory absenci trojice hráčů základní pětky.

Prostor zazářit tak kromě Jokiče dostal i Michael Porter, jenž zaznamenal 37 bodů a 12 doskoků. Dvaadvacetileté křídlo přitom průměrně dosahuje jen 7,5 bodu na zápas. "Vše, co musím dělat, je vnášet do hry energii a makat v obraně. To ostatní přijde samo," pochvaloval si Porter.

Je nám líto, video expirovalo.
Denver přetlačil Oklahomu, prodloužení patřilo Jokičovi

Toronto po skalpu Lakers uspělo také na horké půdě Miami, jež zdolalo 107:103. K vítězství přispěl nejvýraznější měrou rozehrávač Fred VanVleet, jenž nastřílel své osobní maximum 36 bodů včetně sedmi trojek z 12 pokusů. Proměnil rovněž všech 13 trestných hodů a přidal i pět doskoků.

Philadelphia v dramatu se San Antoniem zvítězila 132:130. O jejím triumfu rozhodl trojkou 6,1 sekundy před koncem rozehrávač Shake Milton, jenž nastřílel celkem 16 bodů. Nejvýrazněji se prosadili Joel Embiid s 27 a Tobias Harris s 25 body. Spurs nestačilo ani 30 bodů DeMara DeRozana.

Miltonův vítězný koš později Embiid ocenil také na sociálních sítích - jen o dva dny dříve se totiž oba spoluhráči dostali během duelu s Indianou do konfliktu. "Přišel za mnou před utkáním a řekl mi, že si to bere osobně. Stejně jako to dělával Michael Jordan. Hezká střela, mladíku," napsal Embiid.

Opět o sobě dala vědět loňská jednička draftu Zion Williamson, jenž přispěl 23 body a sedmi doskoky k cennému vítězství New Orleans 109:99 nad Memphisem. Nejlepším střelcem klání byl s 24 body Brandon Ingram.

Výsledky:

Miami - Toronto 103:107, New Orleans - Memphis 109:99, Oklahoma City - Denver 113:121 po prodl., Philadelphia - San Antonio 132:130, Utah - LA Lakers 108:116, Washington - Indiana 100:111.

Zdroj
ČTK, nba.com, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články