Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Lakers vyhráli oba zápasy po odvolání trenéra Browna

New York - Basketbalisté Los Angeles Lakers vyhráli v NBA i druhý zápas po nuceném odchodu trenéra Mika Browna. Pod vedením prozatímního kouče Bernieho Bickerstaffa porazili v neděli Sacramento v domácí hale Staples Centre 103:90. Hvězdou večera byl s 23 body a 18 doskoky Dwight Howard.

Dwight Howard (vlevo) v zápase proti Sacramentu zářil
zdroj: ČTK/AP autor: Mark J. Terrill

Úspěšná přechodná vláda Bickerstaffa nad Lakers však tímto zápasem skončila, klub se dohodl na spolupráci s trenérem Mikem D'Antonim. Bývalý kouč New Yorku Knicks podepíše podle svého agenta čtyřletou smlouvu. Vedení Lakers o víkendu jednalo s legendárním Philem Jacksonem, ale k návratu k trenérské kariéře ho nepřemluvilo.

Jednašedesátiletý D'Antoni má za sebou pětileté působení ve Phoenixu, kde vedl mimo jiné rozehrávače a letní posilu Lakers Steva Nashe. V NBA působil také v Denveru, Portlandu a naposledy v Knicks, kde v březnu po sérii porážek rezignoval.

Ligoví šampioni z Miami se dočkali druhé porážky v sezoně, kterou jim připravil Memphis. Výhra 104:86 byla pro tým Grizzlies už pátou v řadě, lví podíl na ní měl náhradní rozehrávač Wayne Ellington. Obhájcům titulu, kterým skončila čtyřzápasová vítězná série, nastřílel 25 bodů a vytvořil si osobní rekord sedmi úspěšnými trojkami. I v šestém utkání sezony si připsal takzvaný double double jeho spoluhráč Zach Randolph, tentokrát za 18 bodů a 12 doskoků.

Poražení finalisté z minulého ročníku z Oklahomy naproti tomu slavili výhru nad Clevelandem 106:91. Největší zásluhu na tom měli olympijští vítězové Russell Westbrook, autor 27 bodů, a Kevin Durant (26).

Výsledky NBA:

Brooklyn - Orlando 82:74, LA Clippers - Atlanta 89:76, LA Lakers - Sacramento 103:90, Memphis - Miami 104:86, Oklahoma City - Cleveland 106:91.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články