Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lakers si z derby odvezli největší debakl v historii

San Antonio - Nejvyšší porážkou v klubové historii skončilo pro slavné Lakers derby obou klubů z Los Angeles v NBA. Šestnáctinásobní mistři basketbalové ligy podlehli Clippers rozdílem 48 bodů 94:142 a zůstali na samém dně tabulky Západní konference. (VIDEO)

Zklamaní hráči Lakers
zdroj: ČTK/AP

Zatímco Clippers slavili historicky svoji nejvyšší výhru, zdrcení Lakers pátrali v paměti, kdy byli takhle deklasováni. Naposledy v roce 1995 podobně podlehli Portlandu (83:129). "Musíme to spolknout a zítra začít nanovo. Nemá cenu o tom filozofovat," řekl kouč Lakers Mike D'Antoni. Po první části vedli Clippers jen o dva body, ale druhou ovládli 44:13. Lakers od padesátibodového rozdílu zachránila trojka Kendalla Marshalla 15 vteřin před koncem.

V repríze loňského finále San Antonio porazilo Miami 111:87 (VIDEO) a obhájcům titulu vrátilo porážku z lednového vzájemného utkání. Ve čtvrtek byli Spurs jasně lepší, ovládli první čtvrtinu 37:22, v zápase ani jednou neprohrávali a zvítězili popáté v řadě. Miami se nevydařil texaský trip, když v úterý prohráli i v Houstonu.

San Antonio vedl sedmatřicetiletý Tim Duncan s 23 body a 11 doskoky. Důležitou práci v obraně odvedl Kawhi Leonard, jenž pět míčů sám získal a ještě donutil soupeře k několika dalším ztrátám. V dresu Miami se na 24 bodů dostal Chris Bosh, LeBron James proměnil jen šest z 18 střel z pole a zůstal na 19 bodech.

"Nechci se vymlouvat, ale nejsem velký fanoušek dresů s rukávy. Při každé střele mě to tlačí do ruky. Vadí mi i ta maska, byl jsem frustrovaný, tak jsem ji sundal. V poločase jsem dostal zprávu od manželky, abych si ji zas nasadil, takže budu mít ještě problémy, až dorazím domů," svěřil se James, jemuž maska chrání zlomený nos.

Gerald Green dovedl Phoenix k výhře nad Oklahoma City 128:122 (VIDEO) a jemu dres s rukávy očividně nevadil, protože si 41 body vylepšil osobní rekord. Thunder ještě v třetí části vedli až o 16 bodů, ale právě v této čtvrtině nastřílel Green 25 bodů a vrátil Suns do hry. Oklahoma prohrála i přes dobrý výkon Russella Westbrooka, jenž nasbíral 36 bodů a po devíti doskocích i asistencích. Dalších 34 bodů přidal Kevin Durant. 

Výsledky NBA

LA Lakers - LA Clippers 94:142, Phoenix - Oklahoma City 128:122, San Antonio -  Miami 111:87. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články