Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Lakers si poradili s Warriors i bez Jamese, doma jsou nejlepší Sixers

Absence LeBrona Jamese nehrála v duelu mezi Los Angeles Lakers a domácími Golden State Warriors roli. Hosté zvítězili na palubovce nejhoršího týmu Západní konference hladce 116:86, když největší hvězdu vítězů úspěšně zastoupil Anthony Davis, autor 23 bodů. Lakers těžili také ze zkratu soupeře Draymonda Greena, který se nechal ve druhé čtvrtině vyloučit po druhé technické chybě.

LeBron James (vlevo) se raduje s Anthonym Davisem z LA Lakers
zdroj: ČTK/AP autor: Jeff Chiu

Hosté uspěli posedmé v řadě, což je nejdelší současná šňůra v lize. Zápas rozhodli ve třetí části, kterou po vyrovnaném prvním poločase (54:52) ovládli 40:17. V závěru si tak mohli dovolit šetřit opory a dohrávali s náhradníky, včetně posily Markieffa Morrise, jenž si ve druhém duelu za Lakers připsal osm bodů.

Warriors se upínají k neděli, kdy proti Washingtonu poprvé od 31. října nastoupí po zranění ruky rozehrávač Stephen Curry. Proti Lakers byl jejich nejlepším hráčem Eric Paschall s 23 body.

Philadelphia i bez zraněných tahounů Joela Embiida a Bena Simmonse zdolala New York 115:106. Spolehnout se mohla především na křídelníka Tobiase Harrise, který trefil 14 z 21 střel a připsal si 34 bodů, sedm doskoků a sedm asistencí. Mladý rozehrávač Shake Milton přidal 19 bodů.

"Když vám chybí dva účastníci Utkání hvězd, je to vždy bolestivé. Tobias je nicméně pořádně soutěživý člověk. Hodně nám pomohl," chválil svého svěřence trenér domácích Brett Brown.

Sixers potvrdili pozici nejlepšího týmu ligy na domácím hřišti, kde uspěli ve 28 duelech z 30. Na páté příčce ve Východní konferenci se vyrovnali s bilancí 37-23 čtvrtému Miami, mají však po vítězství i porážce navíc. Za Knicks, kteří jsou v tabulce předposlední, nasbíral 30 bodů a 10 doskoků Julius Randle.

V atraktivní bitvě Oklahoma City proti Portlandu uspěli domácí, kteří dohnali devatenáctibodový deficit ze třetí části a zvítězili 112:108. Táhl je s 24 body italský křídelník Danilo Gallinari. Na straně poražených, kteří proměnili všech 14 trestných hodů, dal 21 bodů Harrison Barnes.

Indiana na domácí palubovce přehrála Portland 106:100. Ke čtvrtému triumfu z posledních 10 utkání ji dovedl Litevec Domantas Sabonis s 20 body a 11 doskoky. Blazers, jimž kvůli poraněnému tříslu stále chybí rozehrávač Damian Lillard, táhl s 28 body C.J. McCollum.

Výsledky NBA:

Golden State - LA Lakers 86:116, Indiana - Portland 106:100, Oklahoma City - Sacramento 112:108, Philadelphia - New York 115:106.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články