Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Lakers s novým trenérem D'Antonim přehráli Brooklyn

Los Angeles - Trenér Mike D'Antoni v úterý poprvé usedl na lavičku basketbalistů Los Angeles Lakers a jeho svěřenci ho potěšili vítězstvím 95:90 nad Brooklynem. New York Knicks vyhráli z devíti zápasů v nové sezoně NBA již poosmé, když si poradili s New Orleans 102:80.

Los Angeles Lakers - Brooklyn Nets
zdroj: ČTK/AP autor: Jae C. Hong

Lakers se na výhru nad Nets pořádně nadřeli. V úvodu poslední části minul losangeleský celek sedm střel z pole, a tak se hosté dostali až do šestibodového vedení. Nets vycházela sázka na faulování Dwighta Howarda, který v závěrečné čtvrtině proměnil pouze tři z deseti trestných hodů. V posledních minutách ale vzal režii utkání do rukou Kobe Bryant, jenž pomohl Lakers k šesté výhře v sezoně 25 body.

Jeho tým se tak s bilancí šesti vítězství a pěti porážek poprvé dostal nad padesátiprocentní hranicí úspěšnosti. Howard přispěl k úspěchu domácího klubu 23 body. Mužstvo New Orleans si v utkání s New Yorkem udržovalo naději na překvapení do třetí čtvrtiny, jenže tu favorizovaní hosté ovládli poměrem 30:16 a vše bylo rázem jasné. Hvězdou zápasu byl Carmelo Anthony, který nastřílel 19 bodů už v první čtvrtině a celkem se dostal na 29 bodů.

Jeho spoluhráč Raymond Felton trefil pět z šesti trojek. "Musíme se vzpamatovat. Tohle je už čtvrtá prohra v řadě, to bolí. Nechceme si zvyknout na porážky," řekl po utkání rozehrávač New Orleans Greivis Vasquez. Hornets mají problémy hlavně v obraně, počtvrté za sebou inkasovali více než 100 bodů.

V dalším úterním zápase se Philadelphia radovala z výhry 106:98 nad Torontem. Sixers přitom ve třetí čtvrtině prohrávali až o 11 bodů, ale díky vzepětí v poslední části se jim podařilo zvítězit. Dvě minuty před koncem za vyrovnaného stavu 96:96 vstřelil Jason Richardson koš s faulem, posléze přidal trojku a z těchto úderů se už Raptors nevzpamatovali.

Výsledky úterních zápasů NBA:

LA Lakers - Brooklyn 95:90, New Orleans - New York 80:102, Philadelphia - Toronto 106:98.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články