Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Lakers prohloubili krizi v Atlantě a play-off se jim vzdaluje

Počtvrté z posledních pěti zápasů prohráli basketbalisté Los Angeles Lakers, a postupové pozice do play-off se jim tak pomalu vzdalují. Po prohře 113:117 na hřišti Atlanty, které nezabránil ani triple double LeBrona Jamese za 28 bodů, 11 doskoků a 16 asistencí, ztrácí na osmé Sacramento dvě výhry a mají o odehraný zápas více.

Zklamaný Rajon Rondo po utkání s Atlantou
zdroj: USA Today Sports autor: Brett Davis

Kolem Lakers bylo v závěru přestupního období živo, spekulovalo se, kdo odejde, a na pohodě v kabině se to projevilo.

Tentokráte toho využil i dvanáctý tým Východní konference Atlanta, která tak ukončila sérii tří porážek a porazila Lakers poprvé za poslední tři roky.

V závěru třetí čtvrtiny se Hawks dostali do pětibodového vedení a už nedovolili hostům skóre otočit.

Postarali se o to zejména John Collins a Trae Young, kteří dali po 22 bodech. Young k tomu přidal i 14 asistencí.

Je nám líto, video expirovalo.
Lakers i přes Jamesův triple double prohráli s Atlantou

Obhájci titulu Golden State Warriors zvládli závěr utkání s Utahem a po výhře 115:108 si upevnili vedení v tabulce Západní konference.

Klíčová pasáž utkání přišla osm a půl minuty před koncem, kdy Utah vedl o pět bodů. Pak ale dal rychlých pět bodů Klay Thompson a dvě trojky přidal Stephen Curry.

Warriors tak šňůrou 17:2 otočili skóre, vedení už nepustili a zvítězili pošestnácté z posledních 17 utkání.

Boston v přímém souboji o čtvrté místo Východní konference zdolal Philadelphii 112:109. Gordon Hayward k tomu přispěl 26 body včetně klíčové trojky necelé dvě minuty před koncem, která poslala Celtics do vedení.

Zastoupil tak největší hvězdu týmu Kyrieho Irvinga, který pro zranění nenastoupil. Pivot Sixers Joel Embiid si 23 body a 14 doskoky připsal už 47. double double v sezoně.

Anthony Davis, jemuž New Orleans nevyhovělo s žádostí o přestup, odehrál nejhorší utkání za posledních šest let od své nováčkovské sezony.

Při porážce Pelikánů 88:118 s Orlandem dal za 24 minut na hřišti jen tři body, když proměnil jedinou z devíti střel.

Navíc si neporadil s pivotem soupeře Nikolou Vučevičem, jenž nasbíral 25 bodů a 17 doskoků. Orlando rozhodlo už v první čtvrtině, kterou vyhrálo 39:11.

Nováček Jaren Jackson Jr. se stal smutným hrdinou Memphisu, když v poslední vteřině proměnil jen jeden trestný hod, a neodvrátil tak porážku Memphisu 107:108 se San Antoniem. Grizzlies nepomohlo ani 33 bodů nové posily Averyho Bradleyho.

Výsledky úterních zápasů NBA:

Atlanta - LA Lakers 117:113, Golden State - Utah 115:108, Memphis - San Antonio 107:108, New Orleans - Orlando 88:118, Philadelphia - Boston 109:112.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články