Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Lakers porazili basketbalisty Oklahomy ve druhém prodloužení

Los Angeles - Basketbalisté Los Angeles Lakers porazili v NBA favorizovanou Oklahomu 114:106 po druhém prodloužení. Zápas svým nábojem připomínal blížící se play-off. Dvě minuty před koncem vyrovnané první půle přišel zkrat do té doby výborně hrajícího Metty World Peace, jenž dal vzpomenout na dřívější jméno Ron Artest a s ním spojené výbuchy.

Radost basketbalistů LA Lakers
zdroj: AP autor: Gus Ruelas

World Peace měl na kontě již deset bodů, a když přidal další dva po parádní smeči, začal vehementně slavit. Do cesty se mu připletl James Harden a World Peace jej udeřil loktem do hlavy. Harden už se do hry nevrátil, World Peace byl vyloučen.

Tento moment domácí rozhodil a v následujících 14 minutách nastříleli pouze 14 bodů. Oklahoma vedla až o 18 bodů, ale ani to jí nestačilo. Domácím se rozehrál tři čtvrtiny trápící se Kobe Bryant, který zavelel k obratu. Hosté mohli v normální době zvítězit, ale Kevin Durant netrefil trojku v poslední vteřině. Situace se opakovala i v prodloužení, kdy trojku minul Russell Westbrook.

Durant byl nejlepším střelcem zápasu s 35 body, ale spolu s Westbrookem trefili jen 14 z 56 střel. Ve druhém prodloužení šesti body z celkových 26 rozhodl o výhře Lakers Bryant. Výborně hrál i Pau Gasol, který nasbíral 20 bodů, 14 doskoků a jediná asistence mu chyběla k triple-double.

"Nechal jsem se trochu víc unést oslavami smeče, bohužel se nešťastně připletl James Harden, kterého jsem neúmyslně trefil loktem," tvrdil po zápase World Peace. Podle videozáznamu se však jednalo spíše o úmysl.

New York přestřílel Atlantu 113:112 díky 39 bodům Carmela Anthonyho, který dal i vítězný koš minutu a 40 vteřin před koncem. Ve zbylém času se snad poprvé v utkání začalo bránit a žádný koš už nepadl. Anthony v poslední vteřině pomohl Amaré Stoudemirovi čistě zastavit nájezd Marvina Williamse, který se dožadoval odpískání faulu. Williams vedl statistiky Atlanty s 29 body. Knicks dali 12 trojek, Hawks dokonce patnáct.

LeBron James 32 body dovedl Miami k výhře 97:88 nad Houstonem, který definitivně přišel o naději na play-off. Heat nastoupili bez Dwayna Wada a Chrise Boshe. Rockets vedli šest a půl minuty před koncem 79:73, ani to jim k výhře nestačilo, stejně jako 23 bodů Chandlera Parsonse.

Ve hře o vítězství v pacifické divizi se udrželi Los Angeles Clippers, kteří porazili New Orleans 107:98. Clippers ztrácí půl zápasu na Lakers. Hvězdou utkání byl Chris Paul, který proti svému bývalému týmu zaznamenal 33 bodů a 13 asistencí. Randy Foye přidal 24, Blake Griffin 21 bodů.

Na šesté místo v Západní konferenci před Dallas poskočil Denver, který deklasoval 101:74 Orlando, oslabené o Dwighta Howarda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články