Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Lakers podlehli Indianě střelou z poslední vteřiny

Los Angeles - George Hill zařídil svou střelou desetinu sekundy před koncem vítězství basketbalistů Indiany 79:77 v hale Los Angeles Lakers. V podobně dramatické koncovce dalšího úterního zápasu NBA uhájila Philadelphia výhru 100:98 nad Dallasem.

Nevěřícně hledící hráči Lakers
zdroj: ČTK/AP autor: Jae C. Hong

Indiana dokázala zvítězit na půdě Lakers potřetí za sebou, přestože v první půli měli Pacers dvanáctiminutový úsek, v němž trefili jediný z 23 pokusů z pole. Domácí na tom však se střelbou nebyli o moc lépe, navíc neproměnili dvacet z 43 trestných hodů. Všechno možné pro odvrácení prohry dělal s chřipkou hrající Kobe Bryant, jenž vyrovnal trojkou 24 sekund před koncem zápasu na 77:77.

V poslední vteřině se ale dokázal prosadit Hill, který rozhodl o sedmé výhře Pacers v sezoně. Bryant nastřílel více než polovinu bodů svého týmu (40), doskočil deset míčů, ale připsal si i deset ztrát. Lakers nyní mají pod novým trenérem Mikem D'Antonim bilanci dvou výher a tří porážek.

Dallas nevyužil šanci na ještě větší zdramatizování duelu s Philadelphií. Mavericks prohrávali o dva body a měli k dispozici poslední útok. Necelé tři vteřiny před koncem byl faulován O.J. Mayo, který však neproměnil první trestný hod, a tak se druhý pokusil jen nahodit na koš. Míč se odrazil až na trojku k Jaemu Crowderovi, ale jeho střela obroučkou neprošla.

V nejofenzivnějším utkání dne si Houston poradil s Torontem 117:101. Raptors už od začátku utkání ztráceli a po změně stran je definitivně potopil James Harden, který zkraje třetí části trefil tři trojky a svou jedenáctibodovou šňůrou završil povedenou smečí. Nakonec si připsal 24 bodů a 12 asistencí.

Phoenix přehrál Cleveland na jeho hřišti 91:78. Cavaliers ještě tři minuty před koncem třetí části vedli 59:57, ale zbytek předposlední čtvrtiny ovládli Suns 14:0 a z toho už se domácí nevzpamatovali. Nepomohlo jim ani 20 bodů a 18 doskoků Anderse Varejaa. "Nejsme Oklahoma, nejsme nejlepší tým Západní konference, ale můžeme hrát lépe. A z tohoto tripu (šest utkání venku v deseti dnech) se můžeme vrátit s pozitivní bilancí," řekl křídelní hráč Phoenixu Jared Dudley.

Minnesota vyhrála v Sacramentu 97:89. Ve vítězném mužstvu nasbíral Kevin Love 23 bodů a 24 doskoků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články