Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Lakers ovládli duel tradičních rivalů. Brooklyn se obdivuhodně vrátil do zápasu s Dallasem

Basketbalisté Brooklynu v NBA vyhráli v Dallasu těsně 102:99, ačkoli prohrávali až o 17 bodů a do vedení se poprvé dostali až uprostřed závěrečné čtvrtiny. Soupeři tak připravili pátou domácí porážku v řadě. Nejlepším střelcem byl s 24 body a sedmi doskoky Kevin Durant, domácím nestačilo ani 28 bodů a devět asistencí Luky Dončiče. Souboj tradičních rivalů mezi Los Angeles Lakers a Bostonem zvládli lépe domácí, uspěli 117:102.

LeBron James proti Bostonu
zdroj: ČTK/AP autor: Michael Dwyer

Nets otočili zápas až v závěru. Nejvyšší vedení o tři body získali po koši Jamese Hardena 1:23 minuty před koncem. Nakonec se dostali na úspěšnost střelby 51 procent a s bilancí 17-7 se vrátili do čela Východní konference. "Všichni jsme v této lize dostatečně dlouho na to, abychom poznali, kdy nastal čas vítězit. I během utkání jsme měli dobré pozice, jen jsme se nemohli trefit. Zkoušeli jsme to proto dál a dál a víme, že to je něco, co je naší doménou," řekl Harden, jenž k 23 bodům přidal 12 asistencí a devět doskoků.

Naopak Mavericks, jimž se do sestavy vedle Dončiče vrátil i Kristaps Porzingis a nastřádal 17 bodů a 12 doskoků, postihla v závěru krize. Posledních 3:51 minuty neproměnili koš ze hry. S bilancí 11-12 se po třetí ztrátě v řadě propadli na sedmou příčku na západě. "Měli jsme na konci spoustu otevřených střel, ale nepadly nám. S klaksonem mohl ze skvělé pozice srovnat Tim Hardaway, ale zkrátka to nedopadlo," mrzelo trenéra Dallasu Jasona Kidda, jehož tým prohrál osmý z posledních 10 zápasů. Mavs v úterý proměnili jen devět trojek ze 46.

Obhájci titulu Lakers vedli nad Bostonem díky vydařené třetí části už před poslední čtvrtinou o 16 bodů, drama se tak nekonalo. Celtics žehrali na trestné hody, jichž z 29 zahodili devět. Vítěze vedl s 30 body a pěti doskoky LeBron James, 24 bodů a 11 asistencí přidal Russell Westbrook a 17 bodů a 16 doskoků Anthony Davis. Celtics spoléhali na Jaysona Tatuma s 34 body včetně pěti trojek, kromě Roberta Williamse se už ale nikdo nedostal přes 13.

New York si v Texasu vyšlápl na San Antonio (121:109). Knicks vedl s 32 body včetně sedmi trojek z osmi pokusů RJ Barrett. Dvouciferný počet bodů si připsalo dalších pět hráčů, nejvíc Alec Burks 18. Hosté v hale Spurs slavili poprvé od roku 2014. Pomohlo jim k tomu i 52 doskoků oproti 43 soupeře, z toho 17 útočných.

NBA:

Dallas - Brooklyn 99:102, LA Lakers - Boston 117:102, San Antonio - New York 109:121.

Zdroj
ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články