Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Lakers neubránili létajícího Antetokunmpa, Phoenix slavil v NBA podesáté v řadě

V "one man show" Jannise Antetokunmpa se změnil šlágr NBA, ve kterém Milwaukee uspělo výsledkem 109:102 na palubovce Los Angeles Lakers. Řecký reprezentant totiž zaznamenal 47 bodů. Obhájci titulu zvítězili teprve posedmé v sezoně a zatím se drží pod hranicí postupu do play-off. Naproti tomu Phoenix zažívá skvělý vstup do ročníku, proti Dallasu slavil podesáté za sebou (105:98) a má druhou nejlepší bilanci v lize.

Jannis Antetokunmpo z Milwaukee smečuje do koše LA Lakers
zdroj: AP autor: Morry Gash

Ve Východní konferenci i přes porážku 87:97 se Charlotte zůstal první Washington, ale už jen těsně před trojicí pronásledovatelů, mezi které se dotáhlo Miami. Heat vyhrály 113:98 nad New Orleans, za které zaznamenal tři body, tři doskoky a asistenci Tomáš Satoranský.

Antetokunmpo trefil 18 z 23 střel

Milwaukee se dosud spíše trápí. Přispělo k tomu i to, že druhá hlavní hvězda týmu Khris Middleton byl osm zápasů mimo hru kvůli covidu-19. Ve středu se ovšem vrátil a 16 body pomohl k výhře. Hlavní postavou byl ale Antetokunmpo. Dvojnásobný držitel ocenění pro nejužitečnějšího hráče NBA byl pro obranu Lakers nezastavitelný a proměnil 18 z 23 střel.

Dallasu chyběl zraněný Luka Dončič, ale i bez něj Mavericks vzdorovali rozjetému Phoenixu. Ještě dvě a půl minuty před koncem bylo skóre vyrovnané, ale závěr Suns vyhráli 9:2 a klíčovou roli sehrál rozehrávač Chris Paul. Celý zápas se přitom trápil střelecky a dal jen sedm bodů –⁠ v koncovce však zaznamenal čtyři a přidal čtyři asistence. Celkem v utkání nasbíral 14 finálních nahrávek. Nejlepším střelcem zápasu byl s 24 body Devin Booker.

Washingtonu nepomohl ani návrat Bradleyho Beala po krátké pauze zaviněné úmrtím v rodině. Beal se vrátil 24 body, ale nedařilo se Spencerovi Dinwiddiemu, který táhl Wizards při Bealově absenci. Tentokrát však nedal ani bod. Wizards přitom vedli až do poloviny třetí čtvrtiny až o devět bodů. "Pak jsme ale přestali být v útoku agresivní. Spokojili jsme se se střelami z dálky, ale ty jsme nedávali. Měli jsme hrát agresivněji do koše," řekl Beal.

Do čela tabulky mohlo jít Chicago, ale prohrálo 107:112 s Portlandem, přestože většinu zápasu vedlo až o 20 bodů. V koncovce se ovšem netrefoval Zach LaVine, autor 30 bodů, naopak soupeř se mohl spolehnout na trestné hody a na Damiana Lillarda, který dal 10 ze svých 22 bodů v posledních sedmi minutách.

Butler se vrátil triple doublem

Na Washington dotírá i Brooklyn, který zvítězil 109:99 nad Clevelandem, a také Miami. Tomu k výhře nad New Orleans výrazně pomohl návrat Jimmyho Butlera po zranění. Hned si připsal triple double za 31 bodů, 10 doskoků a 10 asistencí.

K úspěchu Miami přispěla i kuriózní situace, kdy Tyler Herro přihrával z vlastní půlky hřiště Butlerovi, ale míč překvapivě skončil přímo v koši. "Snažil jsem se přihrát na Jimmyho, ale hodil jsem to moc silně a byl z toho koš. Bylo to bláznivé," popsal Herro.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články