Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Lakers nečekaně podlehli outsiderům ze Sacramenta

New York - Šampioni NBA Los Angeles Lakers utrpěli v pátek nečekanou domácí porážku od Sacramenta, týmu s třetí nejhorší bilancí v zámořské basketbalové lize v této sezoně. Obhájcům titulu nepomohlo k výhře nad outsiderem ani 38 bodů Kobeho Bryanta, který neměl podporu spoluhráčů; přes deset bodů se vedle něj dostali už jen náhradník Shannon Brown (17) a Andrew Bynum (12). "Cítím se, jako kdybych získal titul," radoval se nejlepší střelec Kings DeMarcus Cousins, který se na výhře 100:95 podílel 27 body a 10 doskoky. Hráči Kings působili víc jako tým, čtyři jeho spoluhráči přidali 12 a více bodů.

Bryant odmítl, že by Lakers byli myšlenkami u nedělního šlágru s Bostonem, reprízy posledního finále. "Nemyslím si to. Možná trochu, ale pochybuju. Hráli jsme špatně v obraně. Nějak nám to celkově neladilo," řekl Bryant, nově osmý muž v historické tabulce střelců. Předstihl totiž Hakeema Olajuwona, na kontě má 26 972 bodů. Ani Boston přitom nevyhrál, ve Phoenixu utrpěl debakl 71:88.

Orlandu nebylo nic platných dokonce ani 40 bodů Dwighta Howarda a Magic prohráli 90:98 v Chicagu. Na stejné číslo jako Howard dosáhl i nejlepší střelec soutěže Kevin Durant, ten měl ale k dispozici o deset minut hry víc, protože Oklahoma porazila Washington 124:117 až po dvou prodlouženích. Durantův spoluhráč Russel Westbrook využil nadstandardní čas k zisku třetího triple doublu v sezoně. Nastřílel 35 bodů a přidal 13 asistencí a 13 doskoků.

Washington byl blízko první výhře v sezoně na palubovce soupeře, nakonec se ale jeho série venkovních nezdarů natáhla o 22. zápas. V historii čekaly na úspěch na cizím hřišti déle jen Dallas (29) v sezoně 1992/93 a New Orleans (28) v ročníku 1974/75. Pokračuje i série porážek Clevelandu. Ta od Denveru v poměru 103:117 byla už 19. za sebou a od historického rekordu dělí Cavaliers jen čtyři prohry.

Miami hrálo bez dvou ze svých tří superstar, ale při absenci zraněných Dwyanea Wadea a Chrise Boshe dovedl mužstvo k vítězství nad Detroitem LeBron James, autor 39 bodů. Těsně před koncem dvěma šestkami rozhodl zápas Eddie House, Austin Daye na druhé straně poslal při poslední akci pokus o smeč po rozehrávce přímo z autu jen do obroučky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články