Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Lakers mají blízko finále konference po deseti letech, proti Houstonu získali mečbol

Síla basketbalistů Los Angeles Lakers pod košem rozhodla. Tým kolem LeBrona Jamese zdolal Houston Rockets 110:100 a ve čtvrtfinálové sérii NBA vede už 3:1 na zápasy. Lakers tak mají blízko k tomu, aby po deseti letech prošli mezi čtyři nejlepší celky zámořské soutěže. Naposledy se jim to povedlo v roce 2010, kdy získali šestnáctý titul.

Rajon Rondo z Lakers proti Austinu Riversovi z Houstonu
zdroj: ČTK/AP autor: Mark J. Terrill

Lakers ve čtvrtek dokázali dobře využít malé sestavy Houstonu, kterému se nedařilo bránit prostor pod košem. To trestal zejména pivot Anthony Davis, který byl s 29 body a 12 doskoky nejlepším střelcem zápasu. Sekundoval mu LeBron James s 16 body, 15 doskoky a devíti asistencemi.

Hned sedm hráčů Lakers zaznamenalo minimálně devět bodů, hodně vidět byli i náhradníci Alex Caruso s 16 body a Rajon Rondo s 11 body, deseti doskoky a osmi asistencemi. Díky tomu žluto-fialoví vedli po celé utkání, v poločase už o 16 bodů.

V poslední čtvrtině narostlo manko Houstonu už na 23 bodů, ale Rockets se nevzdali a ještě dokázali zápas zdramatizovat. Tři minuty před koncem to bylo už jen o deset a do poslední minuty šli se ztrátou pouhých pěti bodů. Jenže pak trefil trojku Caruso, vzápětí Rondo při brejku nahodil Jamesovi míč o desku na smeč a bylo rozhodnuto.

Houston prohrál zápas pod košem, kde inkasoval 62 bodů oproti svým 24. Také prohrál 3:17 na body po útočných doskocích. Sám měl jen jeden útočný doskok a celkem 26, zatímco Lakers 52, což je největší rozdíl v podkošové bilanci v letošním play-off.

To Rockets mrzelo především ve chvíli, kdy se střelecky nedařilo hvězdě týmu Jamesi Hardenovi, jenž proměnil jen dvě střely z pole a 16 ze svých 21 bodů dal z trestných hodů. Nejlepším střelcem poražených byl s 25 body Russell Westbrook.

"Vykopali jsme si pod sebou hlubokou jámu a příští zápas už prostě musíme vyhrát. Pokud však zahrajeme tak jako dnes v poslední čtvrtině, tak jsme v pohodě a můžeme to zvrátit," řekl trenér Houstonu Mike D'Antoni. "Měli jsme zápas dohrát mnohem lépe a ve větším klidu. Vlastními chybami jsme se dostali do potíží. Ale vyhráli jsme a teď bychom měli dohrát celou sérii," řekl lídr vítězů James.

2. kolo play-off NBA v Orlandu:

Západní konference - 4. zápas:

Houston - LA Lakers 100:110 (stav série 1:3).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články