Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Lakers dají šanci potomkům basketbalových legend O'Neala a Pippena

Neprošli draftem NBA, ale dostanou šanci. Synové basketbalových legend Shaquillea O'Neala a Scottieho Pippena obléknou dres Los Angeles Lakers. Dvaadvacetiletý Shareef O'Neal si zahraje za slavný kalifornský klub v letní lize NBA. O rok mladší Scotty Pippen Jr. podepsal s Lakers dvoucestnou smlouvu.

Shareef O'Neal má za sebou tři sezony v univerzitní soutěži NCAA v barvách UCLA a LSU. Odehrál 37 zápasů, aniž by se prosadil do základní pětky, s nijak oslnivými statistikami. Bodový průměr měl 2,6.

Před draftem v rozhovoru s novináři přiznal, že se přihlásil na draft, i když s tím jeho otec nesouhlasil. "Nechtěl, abych to udělal, a vím, že pravděpodobně nechce, abych to řekl, ale pardon. Jsme oba dospělí, zvládneme to. Vím, že je to legenda NBA. Je to můj táta, ale musel jsem. Ať se mu to líbí, nebo ne, opravdu mi to nezabrání dělat to, co chci," prohlásil syn čtyřnásobného šampiona NBA, který hrál za Lakers osm sezon.

Scotty Pippen Jr. strávil tři roky v univerzitním týmu Vanderbilt Commodores. Jednadvacetiletý rozehrávač nastřílel v tomto ročníku vysokoškolské soutěže 736 bodů, čímž stanovil rekord Vanderbiltu. Průměr měl přes 20 bodů na zápas. Je jedním ze šesti potomků legendárního basketbalisty, který po boku Michaela Jordana získal šest titulů s Chicagem.

"Je to houževnatý kluk, co dobře brání, který se bude rvát každý den a na kempu o sobě dá vědět. Líbí se nám jeho přístup," řekl generální manažer Lakers Rob Pelinka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články