Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

LA Lakers vydřeli v Detroitu těsné vítězství 98:97

New York - Basketbalisté Los Angeles Lakers vybojovali v nedělním utkání NBA na půdě Detroitu těsnou výhru 98:97. Koncovka nevyšla jejich městským rivalům Clippers, kteří podlehli v Bostonu 104:106.

Lakers nastoupili bez zraněného Dwighta Howarda, i tak si ale ve třetí čtvrtině vybojovali až osmnáctibodový náskok. Detroit však nesložil zbraně a dokázal v závěru vyrovnat na 95:95. Minutu a devět sekund před koncem rozhodl o výhře Lakers tříbodovou akcí Kobe Bryant, který proměnil koš s faulem. Detroit sice snížil na rozdíl jediného bodu a Lakers promarnili v posledních 16 sekundách čtyři trestné hody, ale náskok uhájili. Pistons měli šanci na zvrat, ovšem v poslední akci utkání se Andre Drummond po náhozu z autu neúspěšně pokusil zasmečovat míč do koše.

Velký podíl na výhře Lakers měl s 23 body a 10 doskoky Pau Gasol, který vypadl po čtyřech letech ze základní sestavy, ale při Howardově absenci se do ní vrátil. "Je to pro mě povzbuzení. Je fajn mít opět v týmu roli, na jakou jsem byl zvyklý," řekl španělský hráč. Bryant dal 18 bodů.

V dobrých výkonech pokračuje Boston, který paradoxně od zranění Rajona Ronda ještě neprohrál a proti Clippers si připsal již čtvrtou výhru v řadě. Celtics málem nestačil ani náskok 19 bodů, když v poslední minutě snížil Eric Bledsoe trojkou na 101:103. Clippers se poté ubránili, ale o šanci na zvrat je připravil útočný faul Jamala Crawforda. Vítězství Bostonu pojistil trojkou 2,5 sekundy před koncem Paul Pierce, který nastřílel celkem 22 bodů. Za hosty dali po 23 bodech Bledsoe a Crawford. V sestavě Clippers znovu chyběl zraněný Chris Paul, bez něhož prohráli pět z posledních sedmi utkání.

V posledním nedělním utkání Miami dobylo palubovku Toronta vítězstvím 100:85. Po delší době v utkání dominovala hvězdná trojka Miami, která si dohromady připsala 81 bodů. LeBron James vstřelil 30 bodů, Chris Bosh 28 a Dwyane Wade přidal 23 bodů. Miami vyhrálo poslední čtyři minuty utkání poměrem 14:2. V základní sestavě Toronta se po příchodu z Memphisu poprvé představil Rudy Gay, jenž nastřílel 29 bodů.

Výsledky

Boston - LA Clippers 106:104, Detroit - LA Lakers 97:98, Toronto - Miami 85:100.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články