Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

LA Clippers skolili Denver a do play-off půjdou z 2. místa, Hardenova show Houstonu nestačila

V poločase prohrávali o osm bodů, ale i přesto basketbalisté Los Angeles Clippers zdolali Denver 124:111 a do vyřazovacích bojů NBA vstoupí jako druhý nasazený tým Západní konference. K vítězství je dovedli 27 body Paul George a Kawhi Leonard, který dal o bod méně. Nejlepším střelcem středečních zápasů se stal James Harden, jenž konto Indiany zatížil 45 body. Houston však prohrál 104:108.

James Harden z Houstonu střílí na koš v utkání s Indianou
zdroj: AP autor: Kim Klement

Clippers v poločase prohrávali, ale druhou půli ovládli 74:53. Uspět dokázali i bez tří hráčů základní rotace, scházeli totiž Montrezl Harrell, Patrick Beverley a Landry Shamet. Kromě George a Leonarda se vyznamenal Lou Williams, který přispěl 23 body.

Nuggets nestačilo 25 bodů Jeramiho Granta ani 17 bodů a 13 asistencí Nikoly Jokiče. Srbský basketbalista se podruhé v kariéře – stejně jako loni – dostal přes metu 500 finálních přihrávek v jedné sezoně, což před ním z pivotů dokázal pouze Wilt Chamberlain.

Houstonu při porážce s Indianou nepomohla ani "one man show"  Hardena. Tahoun Rockets trefil 13 z 21 střel včetně 7 ze 14 trojek, 12 ze 14 trestných hodů a přidal 17 doskoků i 9 asistencí. 

Harden odehrál v posledních třech ročnících 60 zápasů, v nichž nastřílel nejméně 40 bodů. Nikdo jiný jich nezvládl více než dvacet. Ve středu mu nicméně chyběl parťák Russell Westbrook, kterého trápí bolavý sval na ruce. "Určitě nebude hrát ani v pátek. Pak se uvidí," řekl trenér Mike D'Antoni.

Indiana se dokázala vypořádat s absencemi Domantase Sabonise, Malcolma Brogdona, Jeremyho Lamba nebo ve velké formě hrajícího T.J. Warrena. K vítězství jí pomohli 18 body Justin Holiday a pivot Myles Turner, jenž přidal 12 doskočených míčů.

Stanley Johnson sice nastřílel pouze pět bodů, ale právě jeho koš rozhodl o výhře Toronta 125:121 nad Philadelphií. Trenér Nick Nurse nechal utkání odkoučovat svého asistenta Adriana Griffina, který se mu odvděčil ziskem šestého vítězství ze sedmi duelů, k nimž Raptors ve floridské "bublině" nastoupili.

"Skvělý pocit, zítra se ale normálně vracíme do reality," komentoval s úsměvem Griffin, který má jako hráč za sebou v NBA devět sezon. Toronto vedli s 19 body Kyle Lowry a Chris Boucher, 17 přidal Norman Powell. Sixers nestačilo 22 bodů Tobiase Harrise a 21 bodů tureckého náhradníka Furkana Korkmaze.

Basketbalisté Oklahoma City zdolali Miami 116:115 i díky trojce Mikea Muscaly 5,2 sekundy před koncem. Thunder stáhli v poslední části manko 22 bodů, přičemž nejlepším střelcem se stal s 21 body náhradník Darius Bazley. Heat nestačilo osobní maximum Tylera Herroa, který nastřádal 30 bodů.

Oklahoma se v prvním kole play-off střetne v souboji čtvrtého týmu s pátým s Houstonem, s nímž si loni v červenci vyměnila Russella Westbrooka za Chrise Paula. "Bude to pořádně zajímavé, obě mužstva se dobře znají. Připravíme se a uvidíme, co a jak," uvedl Paul.

Clippers se na Západě coby dvojka postaví sedmému Dallasu, třetí Denver čeká série s šestým Utahem. Východ čekají bitvy mezi Indianou a Miami nebo třaskavé derby mezi Bostonem a Philadelphií. Milwaukee se coby jednička konference střetne s Orlandem, druhé Toronto bude hrát s Brooklynem.

Poslední celek, který si zajistí účast ve vyřazovacích bojích a který se postaví jedničce západu Los Angeles Lakers, vzejde z turnaje play-in mezi osmým a devátým týmem konference. Ten odstartuje v sobotu a naději na účast v něm živí čtyři zájemci: Portland, Memphis, Phoenix a San Antonio.

NBA:

Denver - LA Clippers 111:124
Houston - Indiana 104:108
Oklahoma City - Miami 116:115
Philadelphia - Toronto 121:125.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články