Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kulichová: Ve Final Four nevidím favorita. USK i ostatní jsou na stejné úrovni

Istanbul - Fenerbahce, soupeře pražského USK ve Final Four basketbalové Euroligy, zná Petra Kulichová velice dobře. Česká reprezentantka se s ním potkává pravidelně v turecké lize, kde hájí barvy Galatasaraye. A právě Fenerbahce, které Final Four hostí, má podle Kulichové kvůli výhodě domácího hřiště lehkou výhodu. Kvalitativně jsou na tom ale podle ní všechny čtyři celky včetně obhájce titulu USK velice podobně. Final Four sledujte na ČT i na našem webu, v pátek na ČT2 a na webu ctsport.cz vysíláme od 15:55 utkání USK - Jekatěrinburg.

"Nevím, opravdu nevím," odpověděla Kulichová na otázku, koho považuje za favorita Final Four. "Všechny čtyři týmy jsou tam právem. My hrály ve čtvrtfinále s Jekatěrinburgem, a i když jsme jedno utkání vyhrály, tak ony ukázaly svou velkou sílu. Pro USK to s nimi v semifinále nebude snadný zápas, ale zase na Jekatěrinburg umí zahrát, takže to bude hodně zajímavý zápas. A budu holkám držet palce," dodala.

Na dalšího spolufavorita Fenerbahce narazila zkušená pivotka v základní skupině Evropské ligy a pravidelně se s ním potkává v turecké lize. "To také není jednoduchý protivník, ale určitě je to hratelný tým. Holky si musí dát pozor na jejich protiútoky a také na Alexandriu Quigleyovou, která když se rozstřílí, tak je sama schopná rozhodnout. Nás takhle v jednom utkání sama porazila. Mají však silný celý tým. Navíc je budou hnát fanoušci, to bude dělat hodně," míní mistryně Evropy z roku 2005 a vicemistryně světa z roku 2010.

Sama zřejmě nebude moci USK fandit v hledišti osobně, jelikož aktuálně probíhá čtvrtfinále turecké ligy a její Galatasaray bojuje o postup s jiným euroligovým celkem Kayserisporem. Ve středu Kulichová výraznou měrou pomohla svému týmu k výhře 56:40, když po delší době dostala větší prostor na hřišti a nastřílela devět bodů a přidala sedm asistencí.

Zastoupila tak spoluhráčky, které trápí nemoc. "Původně se mělo hrát v úterý, ale svaz nakonec vyhověl naší žádosti zápas kvůli nemoci odložit. Bylo to ale těsně před zápasem, což se soupeři moc nelíbilo," prozradila Kulichová.

Po vydařeném podzimu, kdy hrávala 30 minut na utkání, postupně s uzdravením klubové legendy Nevriye Yilmazové a příchodem další hvězdné veteránky Ann Wautersové vypadla ze sestavy. "Jsem trochu zklamaná. Od prosince nedostávám tolik minut. Ale rozhodnutí trenéra respektuji a dávám do toho všechno v tréninku i na hřišti. Prostě dostávají šanci jiné," připustila Kulichová.

"Teď se ale zas více zapojuji, tak uvidíme. Chci dohrát sezonu co nejlépe a v létě se budu s chladnou hlavou rozhodovat, co dál. Mám už nějakou nabídku zase odsud z Turecka, hlavou se mi ale občas honí, že bych chtěla být blíže rodině a příteli. Tady v Istanbulu jsem sama a většinu času trávím jen se spoluhráčkami," popsala.

Jinak si ale život v Istanbulu po tříleté zkušenosti pochvaluje. "Vyhovuje mi to tu. Tedy až na dopravu, ta je tu příšerná. Z tréninku už jsem jednou jela domů i čtyři hodiny. Většinou tak dvě, když je špička. Je to kolikrát unavující. Ale nestěžuji si," řekla bývalá hráčka Trutnova, Brna, USK, Košic a Besiktase.

Starosti jí nedělá ani to, že se v letošním roce v Istanbulu odehrálo už několik teroristických útoků. "Projevilo se to hlavně na tom, že v metru, hotelech a obchodních centrech začali kontrolovat batohy a musí se procházet bezpečnostními rámy. A když parkuji v nákupním centru, tak kolikrát kontrolují auto i zespoda. Ale jinak nic moc nepozoruji," dodala Kulichová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články