Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Krejčí: Že jsem teď hrál v NBA, neznamená, že mám místo v nominaci jisté

Stoprocentně zdravý a extrémně natěšený se cítí na startu reprezentační přípravy před zářijovým mistrovstvím Evropy basketbalista Vít Krejčí. Dvaadvacetiletý křídelník Oklahomy Thunder se vrátil do národního týmu po Letní lize NBA, a přestože se do čtvrtka musí připravovat kvůli regulím zámořské soutěže individuálně, věří, že poté zapadne do společného tréninku bez potíží.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčí se kvůli pravidlům NBA zatím připravuje individuálně

"Koleno je úplně super. Za ty tři týdny, co jsem teď byl v Americe, jsem ho ani jednou necítil," řekl Krejčí během mediálního dne v Mariánských Lázních.

"Už se na to všechno extrémně těším. Hlavně na zápasy doma. Je to již hodně dlouho, co jsem hrál doma nějaký zápas před českými fanoušky, a teď to bude ještě před rodinou a kamarády. Už se nemůžu dočkat," doplnil.

Dvaadvacetiletý Krejčí byl naposledy součástí přípravy před velkou akcí v roce 2019 před MS v Číně. Tehdy ale ze závěrečné nominace na poslední chvíli vypadl.

Loňskou účast na olympijských hrách zase vynechal kvůli léčbě přetrženého zkříženého vazu. "Tím, jak jsem prošvihl dvě velké akce, tak se na tuhle těším o to víc," uvedl Krejčí.

Rodák ze Strakonic udělal za poslední roky velký posun. Stal se pátým draftovaným Čechem do NBA a odehrál v Oklahomě minulou sezonu.

"Za velké jméno se ale nevnímám. Beru to tak, že jsem v reprezentaci pořád nováček a musím si své místo zasloužit," podotkl.

"To, že jsem teď hrál v NBA, neznamená, že mám místo ve finální nominaci jisté. Do tréninku půjdu stejně jako před třemi lety, kdy jsme se připravovali na Čínu. Chci si získat respekt kluků a pomoci týmu," řekl Krejčí.

Z aktuální patnáctičlenné nominace se do konečné dostane dvanáct hráčů. Vedle Krejčího jsou na soupisce Tomáš Satoranský, Jan Veselý, Ondřej Balvín, Patrik Auda, Jaromír Bohačík nebo Vojtěch Hruban.

Mladý křídelník proto považuje výběr za nejsilnější možný. "Máme kvalitní tým, co hraje spoustu let spolu. Už jsou na nás i nějaké odhady, co máme předvést," uvedl Krejčí.

Podle oficiálních stránek soutěže by Češi na ME měli skončit na 10. místě. "Viděl jsem to. To se ale po Eurobasketu změní. Věřím, že na něm budeme minimálně v top pětce," podotkl Krejčí, jenž bude mít v národním týmu číslo 27, s nímž hraje i v Oklahomě.

Kvůli regulím NBA se může zapojit do společného tréninku až ve čtvrtek. Do té doby bude pilovat individuální dovednosti s asistentem Lubošem Bartoněm a fyzičku s kondičním koučem Michalem Miřejovským.

Podobný režim měl i během červnové přípravy reprezentace před kvalifikačními zápasy MS 2023 s Bosnou a Hercegovinou a Litvou. Pak ještě zamířil zpět do Oklahomy, kde se rozehrával v Letní lize.

"Myslím, že jsem tam odehrál dobrý počet minut. Snažil jsem se hrát roli, kterou po mně budou chtít i v další sezoně, a docela to vyšlo. Myslím, že jsme mohli uhrát lepší výsledek, ale to nevadí. Měli jsme celkem asi osmnáct hráčů, všichni se museli vystřídat a hrát stejně. Testovali nás před novou sezonou," dodal Krejčí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články