Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krejčí si vylepšil střelecký rekord, pomohl i navrátilec Young. Atlanta ale i tak v NBA prohrála

Devatenáct bodů. Takový je po utkání s Charlotte střelecký rekord Víta Krejčího v NBA. Ani tak ale český basketbalista neslavil, jeho Atlanta totiž prohrála těsně 114:115. Poprvé od konce února nastoupil do utkání lídr Atlanty Trae Young, ani jeho čtrnáct bodů a jedenáct asistencí ale domácí nezachránilo.

Vít Krejčí (vpravo)
zdroj: ČTK / Profimedia

Český reprezentant nastřílel devatenáct bodů za 33 a půl odehrané minuty, proměnil osm ze 14 střel včetně tří z osmi trojek a spolu se Srbem Bogdanem Bogdanovičem byl nejlepším střelcem domácího celku. Přidal také čtyři doskoky a dvě asistence. Radost z povedeného duelu mu ale pokazil Miles Bridges, který 3,8 sekundy před koncem zvrátil skóre na stranu Charlotte.

Hvězdný Young po zranění odehrál pouze něco přes 20 minut. Realizační tým se totiž v předstihu dohodl s týmovými lékaři na maximální zátěži 21 minut, kterou rozdělí do tří čtvrtin. "Cítím se dobře, ruka je v pořádku," řekl Young, jenž proměnil všech pět střel z pole.

Vítězové vedle Bridgese, jenž nasbíral osmnáct bodů, spoléhali na Brandona Millera s dvaceti sedmi body. Hornets už do předkola play-off postoupit nemohou, Hawks jsou naopak ve Východní konferenci desátí a přes čtvrtou porážku za sebou si minimálně předkolo zahrají.

Dallas si po vítězství 111:92 na palubovce Miami zajistil prvenství v Jihozápadní divizi, v konferenční tabulce skončí nejhůře pátý a v prvním kole play-off se potřetí během čtyř let utká s Los Angeles Clippers. "Vítězství v divizi zní skvěle, první cíl si můžeme odškrtnout," řekl trenér Mavericks Jason Kidd. "Práci ale ještě nemáme hotovou, přesto musíme slavit i malá vítězství," řekl autor 25 bodů Kyrie Irving. Předčil jej pouze hvězdný spoluhráč Luka Dončič, který vedle 29 bodů zaznamenal po devíti doskocích a asistencích.

Clippers podlehli doma Phoenixu 108:124 a mají před Mavericks před posledními dvěma zápasy náskok už pouze jediné výhry. Suns v omezené rotaci osmi hráčů vrátili soupeři úterní domácí porážku, jejich lídrem byl s 37 body Devin Booker.

Clippers nastoupili bez celé základní pětky i některých hráčů z lavičky, a tak s 37 body zářil Bones Hyland, jenž proměnil šest z osmi trojek. Phoenix je v Západní konferenci sedmý se stejným počtem 47 výher jako šesté New Orleans, které drží poslední přímé postupové místo do play-off a má zápas k dobru.

Druhý tým Východní konference Milwaukee už zbytek základní části dohraje bez Giannise Antetokounmpa, jenž laboruje se zraněným lýtkem. Ve středu Bucks dovedli k výhře 117:99 nad Orlandem Bobby Portis s 30 body a devíti doskoky a Damian Lillard, autor 29 bodů a devíti asistencí. Magic mohou teoreticky stále skončit v tabulce třetí, ale i sedmí.

V šlágru Západní konference mistrovský Denver porazil Minnesotu 116:107 a osamostatnil se před ní v čele tabulky. Nikola Jokič zaznamenal 41 bodů, 11 doskoků a 7 asistencí. Na Timberwolves se dotáhla Oklahoma po jasném vítězství 127:89 nad San Antoniem, v jehož týmu chyběl nováček Victor Wembanyama.

Výsledky NBA:

Cleveland – Memphis 110:98, Atlanta  Charlotte 114:115 (za domácí Krejčí 19 bodů 4 doskoky, 2 asistence), Brooklyn  Toronto 106:102, LA Clippers  Phoenix 108:124, Milwaukee  Orlando 117:99, Oklahoma City  San Antonio 127:89, Denver  Minnesota 116:107, Miami  Dallas 92:111.

Zdroj
ČT sport, ČTK, NBA

Hlavní zprávy

Nejčtenější články