Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Krejčí se uvelebil mezi nejlepšími mladíky ve španělské lize

Vít Krejčí byl ve španělské lize zařazen do nejlepší pětky mladých hráčů do 22 let. Ve své první kompletní sezoně v elitní soutěži zaznamenal v průměru 3,5 bodu a měl výtečnou úspěšnost střelby za dva body 83 procent. 

"Snažil jsem se hodně zlepšit ve hře bez míče, se kterým přece jen víc hrají naši zkušenější hráči. Využíval jsem tak ke snadným bodům hlavně seběhy pro přihrávku za obranu nebo rychlé protiútoky. Prakticky polovinu svých košů jsem dosáhl ze smečí, z toho plyne těch více než 80 procent," uvedl Krejčí.

O svém ocenění se dozvěděl ve Valencii, kde dvanáctka týmů dohrává španělskou ligu po koronavirové pauze. "Bylo to tedy velmi milé překvapení, za které jsem moc rád. Vím, že bez důvěry trenéra a spoluhráčů bych to nedokázal," řekl Krejčí.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčího zařadili ve Španělsku do nejlepší pětky hráčů do 22 let

V ligových zápasech odehrál v průměru téměř devět minut. "Pokud jde o body a minuty, chtěl jsem vždycky víc, ale na hřišti jsem se cítil dobře. První profi sezona nikdy není jednoduchá, takže jsem rád za všechny zkušenosti a věřím, že příští sezonu to bude zase lepší a dostanu se na dobrou minutáž," uvedl dvoumetrový křídelní hráč či rozehrávač, jehož tým už nemá šanci postoupit do semifinále. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články