Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Krejčí se blíží plné rekonvalescenci, na šampionátu nechce chybět

Už jen kousek, aby se po dubnové operaci kolena vrátil do stoprocentního herního stavu, schází basketbalistovi Vítu Krejčímu. Dvaadvacetiletý rozehrávač Oklahomy se nyní individuálně připravuje po boku české reprezentace v Poděbradech, místo červencové kvalifikace o postup na mistrovství světa se však bude od příštího týdne rozehrávat v Letní lize NBA. Do národního týmu se vrátí před zářijovým evropským šampionátem, který spolupořádá Praha.

Vít Krejčí v utkání s Phoenixem
zdroj: USA Today Sports autor: Alonzo Adams

"Ještě mi chybí týden až dva, abych byl po operaci stoprocentní. Příští týden se vracím do Ameriky, kde budu měsíc na Summer League. Doufám, že se pořádně rozehraju a pak se začátkem srpna připojím k týmu na přípravu před Eurobasketem. Tu bych chtěl absolvovat již kompletní," řekl Krejčí.

Bývalý hráč Zaragozy podstoupil plánovaný chirurgický zákrok levého kolena po konci premiérové sezony v NBA. Koleno si talentovaný rozehrávač zranil předloni v září, kdy si v utkání španělské ligy přetrhl přední zkřížený vaz a poškodil oba menisky.

"Doktoři mi teď vyčistili vše, co bylo třeba, a je to neuvěřitelná úleva. Ke konci se menisky dřely o sebe a byla to hrozná bolest. Poslední měsíc jsem žil na ibuprofenech, ale musel jsem sezonu dohrát. Přestože jsem po operaci nemohl běhat, hned jsem cítil, že je koleno mnohem čistší," uvedl Krejčí.

V současné době už absolvuje takřka kompletní tréninky. "Jediné, co mi chybí, je hra pět na pět. Jinak se cítím skvěle. Operace byla nutná, koleno je vyčištěné a jsem bez jakékoli bolesti," podotkl Krejčí, který si nyní užívá s větší radostí i smečování. "Možná jsou ještě nějaké pohyby, při kterých se vnitřně hlídám, ale snažím se toho zbavit," doplnil.

S národním týmem se rodák ze Strakonic připravuje kvůli regulím NBA, stejně jako Tomáš Satoranský, individuálně. "Většinou je to tak, že trénuju dopoledne před klukama. Nejprve brzy ráno s Mířou (kondičním trenérem Michalem Miřejovským) a pak (asistentem hlavního trenéra) Lubošem Bartoněm. Nechci ale nic pokoušet, abych se vrátil do Oklahomy a tam by mě to začalo bolet. Pět na pět začnu hrát až příští týden tam," vysvětlil Krejčí. Menší dovolenou plánuje až po Letní lize, která skončí 17. července.

Klub mu pak s účastí na zářijovém mistrovství Evropy vyšel vstříc. "Je pravda, že kvůli kolenu tam byly nějaké pochybnosti, ale vysvětlil jsem jim, že už jsem minul dvě velké akce a tuhle chci fakt hrát," prohlásil Krejčí, jenž chyběl na MS 2019 a loňských olympijských hrách.

"Samozřejmě mi pak vyhověli, protože dobře ví, jak moc to pro mě znamená. Z určité části budou i rádi, když nastoupím. Hlavní je však koleno. Kdyby mě po operaci trochu bolelo, asi by byla situace jiná. Jelikož se ale cítím skvěle, budou rádi, že se rozehraju," dodal dvaadvacetiletý rozehrávač, jenž by po návratu z ME měl stihnout i většinu přípravného kempu Oklahomy Thunder.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články