Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krejčí měl setrvání v Atlantě jako prioritu. Máme jedničku draftu a budeme se zlepšovat, řekl

Jednání o pokračovaní v NBA v barvách Atlanty vyšlo českému basketbalistovi Vítovi Krejčímu podle představ a čtyřiadvacetiletý rozehrávač se těší na svůj další posun v nejlepší lize světa. Krejčí si vybojoval návrat do sestavy Hawks v minulé sezoně, kterou odehrál s dvoucestnou smlouvou, nyní jako volný hráč podepsal ve středu čtyřletý kontrakt na celkem 10,18 milionu dolarů.

Vít Krejčí v utkání proti Chicagu
zdroj: Reuters/USA TODAY Sports autor: Kamil Krzaczynski

"Bylo to pro mě důležité, protože už tam mám dobré vztahy s trenérem (Quinem Snyderem). Už jsme tam něco vybudovali. Byla to pro mě určitě první volba. Jsem rád, že to takhle vyšlo. Teď jde tým správným směrem a do budoucnosti se můžeme posouvat dál a dál. Měli jsme jedničku draftu, máme skvělý tým a věřím, že se sezonu od sezony můžeme zlepšovat a je tam dobrá vize do budoucnosti," řekl Krejčí.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Krejčí: Věřil jsem, že příležitost dostanu

Za první velký kontrakt v NBA je rád, ale jeho finanční stránka pro něj není tolik důležitá. "Moji nejbližší lidí vědí, že pro mě to nikdy nebylo úplně o penězích. Já jsem obyčejný kluk ze Strakonic, nepotřebuju nic. Pro mě ty peníze nejsou tak důležité. Jsem hrozně moc rád, že budu moct zajistit třeba i do budoucnosti rodiče a tak dále. Je to samozřejmě krásná část toho, jsem extrémně šťastný a mám to štěstí si vydělat takové peníze tím, co miluju," podotkl Krejčí, který hrál i za Oklahomu.

Přesto ví, že v NBA musí svoji pozici neustále potvrzovat. "Pokud jsem se v NBA za tři roky něco naučil, tak to, že nikdy žádnou jistotu ani nemáte. Jsem rád, že to mám za sebou. Je pro mě důležité se v NBA posouvat dál a dál. Jsem rád, že jsme se takhle shodli," uvedl Krejčí. Trh s volnými hráči pro něj byla zkušenost. "Je to hodně zmatené. Mobil může zazvonit kdykoliv a můžete jít kamkoliv. Je to o tom, že největší hvězdy dostávají nejvíce peněz a pro tým je důležité to obklopit hráči za co nejméně peněz."

Za Hawks nastoupil v minulém ročníku NBA do 22 utkání a především v závěru sezony dostával na hřišti velký prostor. V průměru nasbíral 6,1 bodu, 2,4 doskoku a 2,3 asistence na zápas a na hřišti strávil přes 24 minut. "Role se ještě mohou měnit, ale pro mě bude podobná jako v minulé sezoně. Bránit ty nejlepší hráče, mít energii a střílet nad čtyřicet procent. Dělat rychlá rozhodnutí a nijak to nekomplikovat. To je to, co po mně trenér chce, ať už budu hrát v základu, nebo nastupovat z lavičky. Chci být konzistentní a posouvat se dál. Mít každý zápas víc sebevědomí," konstatoval Krejčí.

Letos přišel o předkolo play-off, protože jako hráč s dvoucestnou smlouvou nemohl ve vyřazovacích bojích nastoupit. Hawks v něm vypadli s Chicagem. "Určitě to pro mě bylo těžké. Chcete se dostat do play-off. Ještě předtím jsme měl ten zápas proti Chicagu, kdy jsem měl 6/6 trojky a fakt se mi dařilo. Ale ty smlouvy jsou složité. Samozřejmě mě to mrzelo, chtěl jsem hrát, ale tohle je NBA. Chci si play-off zahrát příští rok," prohlásil.

Hawks mají jedničku draftu

Atlanta si letos vybrala jako jedničku draftu Francouze Zaccharieho Risachera. "To na nás přineslo víc tlaku k tomu se zlepšovat a vyhrávat. To je dobrá věc, je třeba to brát pozitivně. Je potřeba hrát líp než minulou sezonu. Někteří byli určitě zklamaní, protože cíle byly určitě vyšší," řekl.

Tým se ještě bude měnit. Uvidíme, jak bude vypadat soupiska. Cíle určitě budou vyšší. Máme spoustu mladých hráčů, kteří podepsali na delší dobu, a vyhlídka na budoucnost je určitě lepší," podotkl Krejčí a věří, že výměnou Dejounteho Murrayho do New Orleans výměnou za Larryho Nance, Dysona Danielse si klub polepší v obraně.

Risachera uvidí hrát v Letní lize NBA. "Viděl jsem ho ve dvou tréninkách, ať už on, nebo i Nikola Djurišič z druhého kola jsou velmi kvalitní hráči. Uvidím je hrát v prvním zápase Summer League," podotkl Krejčí, který v Las Vegas stráví pár dní.

"Jsem tři čtyři týdny v Americe. Po Summer League si všichni dávají tak dva týdny volno, takže budu doma. Budu trénovat a užiju si čas s rodinou. Jedu do Bambergu za (trenérem) Stefanem Weissenböckem asi na týden. Pak se budu vracet zpátky do Ameriky, budu se připravovat na sezonu, potom bude tréninkový kemp a začne sezona," nastínil své plány Krejčí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články