Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krejčí i přes zájem euroligových mužstev zůstává v NBA, nové útočiště našel v Minnesotě

Čas nejistoty pominul. Vít Krejčí bude po konci angažmá v Atlantě pokračovat v NBA v dresu Minnesoty. Klub Timberwolves oznámil příchod třiadvacetiletého rozehrávače či křídla na sociálních sítích s tím, že český reprezentant nejprve absolvuje desetidenní tréninkový kemp. V zámořské lize čeká strakonického rodáka třetí sezona, nováčkovskou odehrál v Oklahoma City.

Vít Krejčí
zdroj: Reuters/USA Today Sports

Krejčí chtěl pokračovat v Severní Americe navzdory zájmu evropských velkoklubů v čele s Crvenou zvezdou Bělehrad. V první sezoně v NBA odehrál za Oklahomu 30 zápasů a měl průměr 6,2 bodu a 23 odehraných minut. V Hawks měl výrazně menší vytížení a doplatil na zužování kádru z finančních důvodů.

Za Atlantu v minulém ročníku nastoupil ve 29 duelech, na palubovce strávil v průměru necelých šest minut s průměrem 1,2 bodu. Měl však negarantovanou smlouvu.

V NBA zůstane Krejčí jediným českým basketbalistou. Minnesota oznámila, že bude mít na dresu číslo 17 a že smlouvu prozatím podepsal na desetidenní přesezonní kemp.

O své místo v sestavě proto bude muset bojovat. Timberwolves, kteří v posledních dvou sezonách vypadli vždy v prvním kole play-off, mají totiž pro nadcházející ročník garantované kontrakty se 14 hráči.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články