Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

KP Brno uzavřelo skupinu EuroCupu vítězstvím, na eventuální postup si musí počkat

Závěrečné utkání v základní skupině EuroCupu basketbalistky KP Brno vyhrály. Celek z moravské metropole byl proti Haukaru Hafnarfjordur z Islandu favoritem a radoval se po výsledku 60:53. O jeho případném postupu do play-off se rozhodne po čtvrtečních zápasech. Americká pivotmanka Natalie Kucowská zazářila double doublem za 16 bodů a 12 doskoků.

Brňanky si výhrou udržely teoretickou naději na postup do vyřazovací fáze, kam se dostanou i čtyři týmy ze třetích míst šesti skupin Východní konference. Jejich šance ale snižuje vysoce záporné skóre minus 63 bodů. "Potřebovali jsme vyhrát vyšším rozdílem, v postup už moc nevěřím. Jsem realista," řekl trenér domácích Dušan Medvecký.

O výraznější vítězství a tím pádem i větší naději se svěřenkyně trenéra Dušana Medveckého připravily v úvodní čtvrtině, kterou prohrály o deset bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
KP Brno má po vítězství stále šanci na postup v EuroCupu

Islandskému týmu se dařila střelba, jen za prvních deset minut daly seveřanky šest trojek. "Holky mě asi neposlouchaly na přípravě. Upozorňoval jsem je na to, že nás mohou dostat pod tlak střelbou trojek, a tak to i dopadlo," zlobil se kouč.

Brňanky zpřesnily obranu, zvýšily důraz pod oběma koši a pomalu otáčely skóre. Do vedení se dostaly na začátku druhého poločasu a už jej nepustily. "Bylo to ubojované vítězství, moc hezký zápas to nebyl," přiznal Medvecký.

Ze skupiny L postoupily francouzské celky Tarbes a Villeneuve, o vítězi rozhodne jejich večerní duel.

KP Brno - Haukar 60:53 (15:25, 26:29, 44:41)

Nejvíce bodů: Kucowská 16, Dudáčková 13, Zohnová 10 - Hinriksdottirová 18, Hennigsdottirová 8, Alexandersdottirová 7.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články