Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

KP Brno loupilo v Evropském poháru v Dubrovníku, Žabiny neuspěly v Montpellier

Druhou výhru v Evropském poháru si připsaly basketbalistky KP Brno. Konkrétně na palubovce Ragusy Dubrovník po výsledku 58:55. Chorvatského soupeře porazily i podruhé o tři body a ve skupině L si upevnily třetí pozici za dvěma francouzskými kluby, s nimiž se doma utkají ve zbývajících zápasech. Nedařilo se naopak dalšímu brněnskému týmu –⁠ vicemistryně ze Žabin totiž podlehly v Montpellier 72:84 a ve skupině K zůstávají stále bez vítězství.

Anežka Kopecká z KP Brno
zdroj: Facebook KP Brno autor: Stloukal.net

Brňankám se v úvodu zápasu nedařila obrana a šňůrou 13 bodů na konci první čtvrtiny nechaly domácí hráčky odskočit do sedmibodového náskoku.

Druhá a třetí čtvrtina se však hrála podle hostujících not. Svěřenkyně trenérky Marcely Krämer zlepšily obranu a dostaly se až do šestibodového vedení, které v dramatické a bojovné koncovce udržely. Jejich nejlepší střelkyní byla Anežka Kopecká s 15 body.

Žabiny odjely z Francie s prázdnou

Žabiny v úvodu doplatily na nerozehranost, kvůli covidu v jejich týmu musel být odložen eurocupový duel v minulém týdnu v Lyonu a víkendový ligový zápas se Slovankou.

Českým vicemistryním se nepodařilo oplatit Francouzkám prohru po dvojím prodloužení z domácího prostředí a v tabulce jsou bez výhry poslední. V poločase prohrávaly rozdílem 24 bodů, po přestávce sice dotahovaly, ale na zvrat to nestačilo. Jejich nejlepší hráčkou byla americká pivotka Elissa Cunaneová, autorka 21 bodů.

Evropský pohár basketbalistek - 4. kolo:

Skupina L: 
Ragusa Dubrovník - KP Brno 55:58 (24:17, 36:37, 46:52)
Nejvíce bodů: Vrsaljková 14, Striličová 12, Hajdinová 10 - A. Kopecká 15, Fadrhonsová a Malíková po 11.

Skupina K:
Montpellier - Žabiny Brno 84:72 (24:15, 54:30, 65:50)
Nejvíce bodů: Linskensová a Touréová po 15, Petersová 11 - Cunaneová 21, Holmesová 14, Hamzová 10.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články