Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Kouzelník Westbrook na vše sám nestačil, Oklahoma v play-off končí

New York - Jediná asistence chyběla Russellu Westbrookovi ke čtvrtému triple-double ve vyřazovací části za sebou. Osmadvacetiletý rozehrávač a největší hvězda základní části NBA se v pátém zápase série prvního kola play-off na palubovce Houstonu blýskla 47 body a 11 doskoky, ani další jeho skvělý individuální výkon ale nezabránil vyřazení Oklahomy. Domácí Rockets zvítězili 105:99 a celou sérii ovládli 4:1 na zápasy.

Russell Westbrook v souboji s Jamesem Hardenem z Houstonu
zdroj: USA Today Sports autor: Thomas B. Shea

Westbrook 20 body ve třetí čtvrtině sám smazal jedenáctibodové manko a zařídil Oklahomě mírný náskok před poslední částí. V ní ale proměnil pouze dvě z jedenácti střel. "Byla to dobrá sezona. Myslím, že všichni kluci hráli celý rok úžasně, snažili se mi všechno maximálně usnadňovat," řekl Westbrook.

Za celý zápas si Westbrook připsal sedm ztrát a pokusil se o osmnáct trojek, z nichž však proměnil jen pět. Naproti tomu na lavičce strávil pouze šest minut a tento úsek hry hosté prohráli 9:27.

"Ve třetí čtvrtině byl prostě fenomenální," řekl o Westbrookovi trenér hostů Billy Donovan. "Do vedení nás dostal prakticky sám, ale na druhou stranu nemůžete čekat, že mu vyjde úplně všechno," dodal.

Houston výborně bránil a nedovolil žádnému dalšímu hráči Oklahomy dát více než 11 bodů. Rockets táhl tradičně James Harden, který nastřílel 34 bodů a přidal osm doskoků, z nichž bylo sedm pod vlastním košem.

V koncovce prokázal pevné nervy při trestných hodech, díky nimž domácí hráči uhájili náskok. Lou Williams přidal 22 bodů, 15 si připsal Patrick Beverley a 14 Nene.

"Všechno nemůže být vždycky perfektní," řekl Harden po zápase k trápení týmu z tříbodové vzdálenosti, z níž hráči Houstonu proměnili jen šest z 37 pokusů. "O naši střelbu se nebojíme, ono to přijde," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
San Antonio vyhrálo nad Memphisem doma i potřetí

V semifinále Západní konference se Houston utká s vítězem duelu mezi San Antoniem a Memphisem. Páté utkání vyhráli na domácím hřišti Spurs 116:103 a sérii vedou 3:2. Šestý zápas je na programu v noci na pátek SELČ v Memphisu.

Stejný stav je i v sérii Utahu s LA Clippers. Hostující Jazz vyhráli v Kalifornii pátý zápas 96:92 a v pátek mohou před vlastními fanoušky v Salt Lake City pečetit postup.

Clippers nezvládli ani druhé utkání bez Blakea Griffina. V závěru se Utahu přiblížili na dva body, ale George Hill dvěma trestnými hody potvrdil výhru hostů, které za vítězstvím dovedl především autor 27 bodů Gordon Hayward.

1. kolo play-off NBA - 5. zápasy:

San Antonio - Memphis 116:103, stav série 3:2.

Houston - Oklahoma City 105:99, konečný stav série 4:1.

LA Clippers - Utah 92:96, stav série 2:3.

Zdroj
ČTK, YouTube

Hlavní zprávy

Nejčtenější články