Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kouč Blažek počítá v přípravě před MS s Horákovou a Večeřovou

Karlovy Vary - Nový trenér ženské basketbalové reprezentace Lubor Blažek oznámil jména osmi z šestnácti hráček, s nimiž počítá do přípravy před domácím mistrovství světa v příštím roce. Po roční odmlce se k týmu znovu připojí také někdejší opory Hana Horáková s Ivanou Večeřovou, které letos v květnu vynechaly evropský šampionát v Lotyšsku. Blažek to řekl po losování mistrovství v Karlových Varech.

Vedle Horákové a Večeřové má i šest dalších stabilních hráček jistotu, že se na konci sezony zapojí do přípravy před vrcholnou akcí. "Neznamená to, že mají nominaci v kapse, ale také jsme chtěli, aby holky už v dostatečném předstihu věděly, že mají naši důvěru," vysvětlil Blažek. Ten později zveřejní jména dalších osmi basketbalistek, které doplní šestnáctičlenný tým v přípravě.

Blažek dále počítá s Evou Vítečkovou, Petrou Kulichovou, Markétou Bednářovou, Kateřinou Elhotovou, Janou Veselou a Ilonou Burgrovou, která se letos v létě po pěti letech strávených na zámořské univerzitě vrátila do Evropy a daří se jí v euroligovém Bourges. Nyní by si mohla odbýt i premiéru v reprezentaci, která se na šampionátu utká s Ruskem, Argentinou a Japonskem.

"Předtím, než jsem se stal reprezentačním trenérem, jsem se všemi hráčkami mluvil a jejich přístup byl velmi pozitivní a motivující. To se týká i Hanky (Horákové) s Ivanou (Večeřovou)," uvedl Blažek.

Blažek plánuje, že se tým před mistrovstvím světa, které hostí Brno, Ostrava a Karlovy Vary na přelomu září a října příštího roku, poprvé sejde v květnu. Vzápětí by měl vyrazit do některého z lázeňských center na důkladnou regeneraci. Přesné místo ještě není určeno. "Jisté je to, že holky po sezoně projdou i důkladnou zdravotní prohlídkou, aby se vědělo, co která potřebuje, případně jakým problémům se budeme snažit předejít," nastínil Blažek. Po regeneračním soustředění tým zahájí klasickou přípravu, proloženou řadou testovacích zápasů, o nichž se nyní usilovně jedná.

Zleva Zuzana Žirková, Hana Horáková a Eva Vítečková
zdroj: ČTK
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články