Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Korunovace šampiona NBA se odkládá. Cleveland díky několika rekordům vyválčil první finálové vítězství

Cleveland – Obhájci titulu z Clevelandu neskládají zbraně. Ve čtvrtém finálovém utkání dokázali Cavaliers překonat hned několik rekordů NBA, porazili Golden State 137:116 a snížili stav série na 1:3. Cleveland tak připravil Warriors o možnost stát se prvním týmem, který by zvládl celé play-off bez porážky. Hostům skončila rekordní série patnácti vítězství, ale při druhém mečbolu budou mít výhodu domácího prostředí.

Je nám líto, video expirovalo.
Cleveland odvrátil finálový mečbol Golden State

Tým okolo LeBrona Jamese předvedl tentokrát hlavně v ofenzivě skvělý výkon. Domácí odehráli poločas snů. V první čtvrtině Cavaliers nastříleli rekordních 49 bodů a do poločasu jich měli na kontě 86, což je také nové maximum finále NBA. Dosud nikdy v bojích o titul žádný tým nenastřílel 24 trojek.

Hned sedm jich dal Kyrie Irving, který dokončil zápas jako nejlepší střelec se 40 body. James nasbíral 31 bodů, 11 asistencí, 10 doskoků a připsal si devátý triple double ve finálových zápasech v kariéře. I to je nové maximum bojů o titul a James jím předčil legendárního Magica Johnsona.

"Máme mistrovskou DNA a dneska jsme to ukázali. Zachovali jsme klid, míč drželi v pohybu a v obraně hráli fyzicky," řekl James. Jeho tým přiživil naději na obrat. Po čtyřech zápasech to bylo 1:3 i loni, přesto Cleveland nakonec získal titul. Otočit stav 0:3 ale dosud žádný tým v play-off nedokázal. "Musíme si vážit míče tak jako v posledních dvou zápasech. Když budeme pokračovat v takovém ofenzivním módu a v obraně se nenecháme přečíslovat, tak máme dál šanci na úspěch," dodal James.

Warriors v utkání, v němž padlo sedm technických chyb, ani jednou nevedli a s výjimkou autora 35 bodů Kevina Duranta se jim moc nedařilo. Durant proměnil 15 trestných hodů, ale jen dvě z devíti trojek. Shodně na tom byl zpoza trojkového oblouku i Stephen Curry, který se dostal na 14 bodů, Draymond Green si připsal 16 bodů a 14 doskoků. 

Finále play-off NBA - 4. zápas:

Cleveland - Golden State 137:116 (49:33, 86:68, 115:96)
Nejvíce bodů: Irving 40, James 31, Love 23, Smith 15 - Durant 35, Green 16, Curry 14, Thompson 13, Livingston 10. Fauly: 24:27. Trestné hody: 31/21 - 36/27. Trojky: 24:11. Diváci: 20 562. Stav série: 1:3. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články