Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pandemie ve Valencii? Zprvu mě domů nechtěli pustit, přiznala Reisingerová

Valencia se stala jedním z prvních ohnisek nemoci COVID-19 ve Španělsku. Basketbalistka Julia Reisingerová už v české karanténě popsala, jak situace ve zmíněném městě eskalovala. Vedení klubu jí přitom do posledního okamžiku přemlouvalo, aby zůstala, že situace s koronavirem není tak vážná.

Julia Reisingerová (vlevo) v dresu české reprezentace
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Už jsem naštěstí týden a půl doma s rodinou, ale jsem ráda, že se mi podařilo bez větších problémů vrátit do Česka. Ze začátku totiž situace ve Španělsku vůbec nevypadala tak vážně jako teď. Nikdo to moc neřešil - v klubu nám pořád říkali, že se nic neděje, všechno bude dobré a bude se dál hrát," popsala Reisingerová.

"Pak to ale vygradovalo, zrušili nám zápas EuroCupu v Belgii a začala se postupně posouvat a odkládat španělská liga. V tu chvíli se to začalo hodně řešit," pokračovala jednadvacetiletá reprezentantka, která se následně rozhodla vrátit domů, protože česká vláda začala uzavírat hranice.

"Valencia mě nejprve nechtěla pustit. Přesvědčovali mě, že musím zůstat, dokud se liga definitivně nezruší. Ve zprávách ve Španělsku ale proběhlo, že se možná bude zavírat Praha a pražské letiště, že se zavřou hranice a neměla bych možnost vrátit se zpět. V tu chvíli jsem řekla vedení, že musím domů, dostala výjimku a mohla odletět," přidala.

I nadále se však udržuje v kondici, protože ve Španělsku stále věří, že se soutěž znovu rozběhne. "Z pohledu klubu jsme vlastně pořád v sezoně," uvedla Reisingerová.

"Posíláme trenérům videa a informace, jak se připravujeme, jak se cítíme. Musíme být připravené, protože nevíme, kdy nás povolají zpět, což je teď otázka vyšší moci. Zatím jsme tak nadále placené, ale jak to bude dál, to úplně nevíme," konstatovala a dodala, že je v pravidelném kontaktu i se spoluhráčkami.

Karanténa u Strakonic

Po návratu domů je Reisingerová v povinné dvoutýdenní karanténě v malé vesničce nedaleko Strakonic. "Protože jsem na vesnici, tak zvládám karanténu v pohodě. Člověk může jít ven, pracovat na zahradě a tohle mu dává větší volnost," vysvětlila.

"Já jsem skoro pořád na zahradě a pracuji, domů si jdeme jen odpočinout a ohřát se. K večeru plním individuální plán, protože se pořád chystám, že mě můžou povolat. Do mého tréninku se zapojuje celá rodinka, což můžete vidět na sociálních sítích," přidala s úsměvem.

"Šla bych si zahrát nebo i jen zastřílet, ale protože mám každý den hodinu a půl tréninku od atletického trenéra, tak se úplně nenudím a basket mi zas tolik nechybí. Pauza nám neuškodí. Vlastně ani nemám čas myslet na to, že nehraji," zakončila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články