Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Konec přestupů v NBA, žádná z hvězd se nestěhovala

Chicago – LeBron James dokázal poprvé v dresu Miami, za které hraje od roku 2010, zvítězit na palubovce Chicaga. Ve čtvrtečním utkání NBA trefil jedenáct z 15 střel z pole a dovedl obhájce titulu ke klidné výhře 86:67. Miami zvítězilo podeváté za sebou. V NBA už skončilo přestupové období, žádná z hvězd však nakonec působiště nezměnila.

LeBron James
zdroj: Getty Images

První čtvrtina utkání mezi Miami a Chicagem skončila nerozhodně, ale druhou část hosté zahájili šňůrou 13:2 a ve zbytku zápasu už si jen udržovali náskok. James zaznamenal 26 bodů, 12 doskoků a 7 asistencí, Dwyane Wade přidal 17 bodů. K pozici nejlepšího střelce domácích stačilo Natu Robinsonovi 14 bodů. Bulls měli 26 ztrát oproti 17 na straně hostů. "Miami jede a hraje skvěle. Když proti nim předvedete dvou nebo tříminutový špatný úsek, nemáte šanci na úspěch. A to jsme dnes udělali," řekl trenér Chicaga Tim Thibodeau.

Výsledky NBA: Chicago - Miami 67:86, LA Clippers - San Antonio 90:116

Ve druhém čtvrtečním utkání San Antonio přehrálo Los Angeles Clippers 116:90 a potvrdilo pozici lídra soutěže. K páté výhře v řadě Spurs dovedl Tony Parker s 31 body a 7 asistencemi. San Antonio střílelo s úspěšností 59 procent a Clippers porazili poprvé v sezoně až na třetí pokus. Statistiky poražených vedl s 18 body Matt Barnes, 17 bodů přidal Blake Griffin, ale nedařilo se Chrisu Paulovi, který zůstal pouze na čtyřech bodech a třech asistencích.

Ve čtvrtek večer v NBA skončila možnost přestupů. Po dlouhých spekulacích nakonec nedošlo k přesunu žádné hvězdy, dokonce i Josh Smith zůstává v Atlantě. Největší "rybou" v přestupové síti se stal J.J. Redick, jenž přestupuje z Orlanda do Milwaukee. Washington Wizards poslali Jordana Crawforda do Bostonu za zraněného Leandra Barbosu a pivota Jasona Collinse, oběma v létě končí smlouva. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články