Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Kolín nezvládl úvod odvety, Prostějov má semifinále nadosah

Kolín – Basketbalisté Prostějova vyhráli druhý čtvrtfinálový duel s Kolínem na jeho palubovce 78:66 a stejně jako ostatní papíroví favorité prvního kola play-off NBL vedou v sérii už 2:0 na zápasy. Postup do semifinále si může druhý tým základní části zajistit v neděli, kdy bude hostit třetí duel.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih basketbalu Kolín - Prostějov

Kolín po osmibodové porážce na Hané nezachytil před domácími diváky úvod odvety. Už v první čtvrtině nabral manko 23 bodů (11:34) a v polovině druhé části vedli Orli už 46:17. Až potom Středočeši nápor soupeře otupili, dokonce ještě druhé hrací období o bod vyhráli a úspěšnější byli i po změně stran.

Třetí desetiminutovku pro sebe rozhodli v poměru 20:11, ale na obrat nedosáhli, přestože na konci 38. minuty snížili na šestibodový rozdíl. Prostějovský Jaromír Bohačík dal ale ve zbytku utkání pět ze svých osmi bodů a ve spolupráci s nejlepším střelcem týmu Pavlem Slezákem větší potíže odmítli. Slezák dal 18 bodů, nejlepším střelcem Kolína byl s 17 body Richard Field.

"Diváci dnes viděli dvě utkání. První bylo v prvním poločase, kdy jsme byli lepší, agresivní, dávali jsme koše. Druhou půlku zápasu byl zase lepší Kolín, který přitvrdil, trefoval. My jsme nedávali ani zpod koše, ani zvenku. Někdy jsme to překombinovali. Ještě to mohlo být drama. Naštěstí nás Bohačík trojkou a nájezdem uklidnil," řekl prostějovský trenér Zbyněk Choleva.

"Není potřeba být nějaký velký odborník, aby si všiml, že jsme zápas prohráli v první čtvrtině," konstatoval jeho protějšek Predrag Benáček. "Ve druhém poločase jsme to chtěli vynahradit. Velmi dobře jsme bránili. Bohužel už to na nás bylo moc, nemohli jsme vyrovnat," dodal.

Kolín - Prostějov 66:78 (11:34, 31:53, 51:64)

Nejvíce bodů: Field 17, Machač 15, Lewis 13 – Slezák 18, Nečas a Kratochvíl po 10. Rozhodčí: Vyklický, Hruša, Nejezchleb. Fauly: 16:22. Trestné hody: 18/14 – 11/10. Trojky: 4:8. Stav série: 0:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články