Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kolín ještě končit nechce. Semifinále s Opavou se dramatizuje

Kolínští basketbalisté zatím semifinálovou sérii pustit nechtějí. Ve třetím duelu porazili Opavu 79:67 a zdramatizovali průběh semifinále. Za stavu 1:2 na zápasy budou čtvrté utkání hrát v domácím prostředí.

Opavští ve svém prostředí v neděli a v pondělí vyhráli hladce o 25, respektive 19 bodů. Dnes ale kolínští hráči třetímu pokračování bitvy o finále vládli od začátku. První čtvrtinu vyhráli 18:10, v poločase vedli o jedenáct bodů a dobře rozehraný duel už si nenechali vzít.

"Přitvrdili jsme hru. Od začátku série nemáme dobré procento střely, takže jsme si řekli, že naše jediná možnost je vyrovnat se fyzické hře Opavy. Doma jsme jednou tak silnější než venku, naštěstí to dobře dopadlo," řekl Studiu Basketbal kolínský rozehrávač Adam Číž, držitel ocenění MVP pro nejužitečnějšího hráče sezony Národní basketbalové ligy.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté Kolína zbrzdili Opavu

"Zítra musíme začít stejně, chytit začátek, aby nám Opava rychle neujela. Bránit agresivně a hlavně pohlídat jejich útočný doskok, z kterého dávají velké množství bodů," dodal Číž, který dal dnes 11 bodů. O čtyři více ve vítězné sestavě nasbírali shodně Pekárek a Skinner.

Ve druhé dvojici je blízko postupu do dalšího finále Nymburk, šestnáctinásobný mistr může sérii s Brnem ukončit v neděli.

Kolín - Opava 79:67 (18:10, 43:32, 60:48)

Nejvíce bodů: Pekárek a Skinner po 15, Číž a Křivánek po 11 - Šiřina 12, Kouřil 11, Bohačík 10. Stav série: 1:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články