Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Když desetiny rozhodují. Washington přišel o sérii výher střelou před klaksonem

Indianapolis – Chybělo 0,9 sekundy, aby Washington duel s Indianou dotáhl do prodloužení. Pak se však postavil ke střele Thaddeus Young a v úplném závěru rozhodl o výhře domácích 107:105. Wizzards, za které Tomáš Satoranský odehrál sedm minut, připsal si dva doskoky a jednu ztrátu, tak přišli o sérii tří vítězství v řadě.

Thaddeus Young z Indiany (vlevo) se snaží projít kolem Markieffa Morrise z Washingtonu
zdroj: REUTERS autor: Brian Spurlock

Washington dobře začal a v první čtvrtině vedl až o 11 bodů. Pak se ale domácí dotáhli a po většinu druhé půle byli sami ve vedení. V koncovce si Wizards po Youngově koši vzali oddechový čas a ještě stihli připravit volnou trojku pro Bradleyho Beala, ten však pokus neproměnil.

Satoranský se na hřišti objevil na přelomu třetí a poslední čtvrtiny. Český reprezentant neproměnil jediný trojkový pokus a zůstal opět bez bodu. Wizards vedl s 22 body Beal, o bod méně přidal Marcin Gortat. Domácí táhl s 27 body Paul George, 23 bodů a 10 asistencí nasbíral Jeff Teague.

Vítězná střelba Thaddeuse Younga:

Russell Westbrook zaznamenal 46 bodů, 11 doskoků a sedm asistencí, ale ani jeho výkon Oklahomě proti Atlantě nestačil. Hawks si připsali venkovní vítězství 110:108. Vítěznou střelu proměnil dvanáct sekund před koncem Paul Millsap, autor 30 bodů a 11 doskoků. Westbrook ještě do konce utkání stihl tři střelecké pokusy, ale ani jednou neuspěl. Německý rozehrávač Dennis Schröder za Atlantu nastřílel 31 bodů.

Hráči Dallasu vedli v Denveru až o 16 bodů, z výhry 117:107 se ale nakonec radovali domácí Nuggets. Skvělý výkon ve vítězném týmu předvedl srbský pivot Nikola Jokič, jenž si připsal 27 bodů, 15 doskoků a devět asistencí. Dařilo se střelcům z dálky, neboť domácí trefili 13 trojek a hosté ještě o jednu více. Oba celky měly úspěšnost trojek přes 50 procent.

Výsledky NBA:

Chicago - Detroit 113:82, Denver - Dallas 117:107, Indiana - Washington 107:105 (za hosty Satoranský 2 doskoky), Minnesota - Phoenix 115:108, Oklahoma City - Atlanta 108:110.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články