Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kdo bude mít Clippers? Boxerský šampion Mayweather má zájem

Los Angeles – Profesionální mistr světa v boxu Floyd Mayweather má zájem o koupi basketbalového klubu Los Angeles Clippers od Donalda Sterlinga. Toho však musí vedení soutěže nejdříve donutit k tomu, aby klub prodal. Sterling dostal v úterý za rasistické výroky doživotní zákaz působení v lize a pokutu 2,5 milionu dolarů. Komisionář NBA Adam Silver zároveň uvedl, že se bude snažit osmdesátiletého miliardáře přesvědčit, aby klub prodal.

Fanoušci LA Clippers
zdroj: ČTK/ZUMA

Zájem o Clippers projevila i moderátorka Oprah Winfreyová. Jedna z nejbohatších žen světa už údajně zahájila jednání s několika investory, a pokud by byl tým k dispozici, chce předložit nabídku.

Jako jeden z prvních projevil zájem o koupi boxer Mayweather, jenž by mohl dát dohromady skupinu investorů a stanout v jejím čele. "Mám o koupi Clippers hodně velký zájem. Chceme koupit Clippers a můžeme si to dovolit," uvedl sedmatřicetiletý boxer, jenž mezi profesionály neprohrál.

I když by si nejspíš Mayweather nemohl dovolit koupit klub NBA sám, ani on nemá nouzi o lukrativní výdělky. V sobotu ho čeká duel s Marcosem Maidanou, ze nějž inkasuje 40 milionů dolarů. Je to třetí z šesti nasmlouvaných zápasů s televizní společností Showtime, které mu přinesou celkově 250 milionů dolarů.

Mayweather má byt vedle haly Staples Center, kde hrají oba losangeleské týmy Lakers a Clippers, a na nejatraktivnějších místech na ploše je častým účastníkem jejich utkání. Slavný boxer tmavé pleti také uvedl, že Sterling ho často zval, aby seděl na zápasech vedle něj, a choval se k němu s respektem.

Sterling dostal od vedení NBA trest poté, co se objevila nahrávka, na níž své přítelkyni vyčítá, že dává na odiv své kontakty s lidmi tmavé pleti. Vytýkal jí například, že si dala na sociální síť Instagram svou fotografii s legendou NBA Magicem Johnsonem.

Donutí NBA Sterlinga klub prodat?

Aby byl Sterling donucen klub prodat, muselo by pro tento krok hlasovat 75 procent majitelů. Pokud by se do volby zapojilo 29 klubů, potřeboval by Silver 22 "ano". Bezprostředně po vynesení trestu potvrdilo 16 vlastnických skupin, že Silvera podpoří. Dalších osm si chtělo nechat názor pro sebe a zbylé na otázku neodpověděly.

Je nám líto, video expirovalo.
Mayweather usiluje o koupi LA Clippers

Basketbalisté Golden State zvažovali bojkot

Na Sterlingovy rasistické výroky chtěli ostře zareagovat hráči Golden State – byli připraveni nenastoupit k úternímu zápasu 1. kola play-off NBA proti Clippers. "Pokud by vedení ligy řeklo: dáme mu malou pokutu a uvidíme, co bude, bylo by to na nás a Clippers, abychom s tím dneska večer něco udělali," uvedl pivot Golden State David Lee.

Silver se prý s prvním těžkým úkolem v roli ligového šéfa vypořádal skvěle. "Odvedl výbornou práci, jasně a rozhodně to rozsekl. Tím, jak to zvládl, všechno rozhodování o bojkotu nebo nějaké drastické akci padlo," prohlásila hvězda Golden State Stephen Curry.

Zdroj
ČTK, ČT sport, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články