Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kádr basketbalistek opustily čtyři hráčky, vše směřuje k mistrovství Evropy

Trutnov - Trenér české basketbalové reprezentace Lubor Blažek se rozhodl zúžit kádr o čtyři hráčky už v polovině přípravy na mistrovství Evropy. Po soustředění v Trutnově opouštějí tým Beáta Adamcová, Barbora Kašpárková, Kateřina Nováková a také rozehrávačka Kateřina Sedláková, která se zúčastnila loňského mistrovství světa.

Přípravný turnaj v Karlových Varech na konci května absolvuje Blažek už jen se čtrnácti hráčkami. Po něm vybere finální dvanáctku na evropský šampionát. Všechny vyřazené hráčky však budou připraveny v případě nutnosti týmu pomoci.

"Všechny budou na telefonu, protože nikdy nikdo neví, kdy budeme muset donominovat na základě zranění," uvedl Blažek. Zatímco křídelní hráčka IMOSu Brno Kašpárková byla stejně jako pivotka VŠ Praha Nováková v reprezentaci poprvé, Adamcová neprošla zúžením už loni.

Je nám líto, video expirovalo.
České basketbalistky se připravují na ME, první hráčky opouští kádr

Překvapením je vyřazení její spoluhráčky z Valosunu Brno Sedlákové, která před rokem byla v kádru pro mistrovství světa a v této sezoně patřila k nejužitečnějším českým hráčkám v lize. S návratem kapitánky Veroniky Bortelové se však zvýšila na rozehrávce konkurence.

O finální nominaci budou hráčky bojovat na mezinárodním turnaji v Karlových Varech, kde se 28. až 31. května utkají se Slovenskem, Lotyšskem a Tureckem. Na evropský šampionát v Maďarsku a Rumunsku český výběr odjede 9. června.

Zúžená nominace basketbalistek na mistrovství Evropy:

Rozehrávačky: Kateřina Bartoňová (Piešťanské Čajky/SR), Veronika Bortelová (Nymburk), Petra Záplatová (VŠ Praha).

Křídla: Kateřina Hindráková, Michaela Stejskalová (obě IMOS Brno), Tereza Pecková (Valosun Brno), Romana Hejdová (Angers/Fr.), Kateřina Elhotová, Tereza Vyoralová, Jana Veselá.

Pivotky: Ilona Burgrová, Alena Hanušová (všechny USK Praha), Klára Pochobradská (Hradec Králové), Kamila Štěpánová (Landes/Fr.).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články