Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

K cenné výhře USK v Bourges pomohla i posila Dupreeová

Bourges (Francie)/Praha - Basketbalistky ZVVZ USK Praha zvládly jedno z klíčových utkání v boji o postup do play-off Evropské ligy a na hřišti trojnásobného vítěze soutěže Bourges vyhrály po vydařené koncovce 75:65. Obhájkyně titulu se tak udržely mezi čtyřmi nejlepšími celky skupiny B a zřejmě se zbavily jednoho z konkurentů, protože Bourges předtím porazily i doma.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky USK vyhrály v Bourges

Pražanky měly v úvodu problémy, ale pak zlepšily obranu a především zásluhou Kiy Vaughnové ještě do konce první čtvrtiny získaly vedení, které si udržovaly většinu zápasu. Nedařilo se jim však náskok zvýraznit, a tak se hrálo velmi vyrovnané utkání, ve kterém ani jeden tým nevedl o více než sedm bodů.

A když hráčky Bourges začaly ve druhé půli proměňovat střely z dálky, dostaly se české mistryně do problémů. Trenérka Natália Hejková však v koncovce vsadila na zkušenou sestavu nově posílenou o americkou reprezentantku Candice Dupreeovou.

Právě ona dala 80 vteřin před koncem důležitý koš s klaksonem, který přinesl USK uklidňující náskok šesti bodů. Definitivní rozhodnutí pak přinesla 20 vteřin před koncem trojka Kateřiny Elhotové po celkem desáté asistenci Laiy Palauové. Nejlepší střelkyní USK byla s 20 body Srbka Sonja Petrovičová, která je druhou nejlepší střelkyní celé soutěže.

Bourges - ZVVZ USK Praha 65:75(13:14, 27:29, 47:48)

Nejvíce bodů: Leedhamová 13, Ciaková 12, Dumercová 8 - Petrovičová 20, Kateřina Elhotová 15, Vaughnová a Dupreeová po 14. Fauly: 18:14. Trestné hody: 10/9 - 14/12. Trojky: 6:7. Doskoky: 33:36.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články