Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Juniorské basketbalistky na MS podruhé podlehly Kanadě a skončily šesté

České juniorské basketbalistky ani podruhé na mistrovství světa nestačily na Kanadu a v Debrecínu obsadily šesté místo. Závěrečný duel na turnaji prohrály 61:72, v základní skupině, kterou český tým vyhrál a Kanaďanky v ní byly poslední, skončil zápas 71:79. Přes porážku mladé Češky zaznamenaly na MS nejlepší výsledek od zisku titulu v roce 2001 v Brně. Prvenství obhájily Američanky po vítězství nad Austrálií v repríze předloňského finále 70:52.

Je nám líto, video expirovalo.
Juniorské basketbalistky na MS podruhé podlehly Kanadě a skončily šesté

Tým Romany Ptáčkové měl špatný vstup do zápasu. Inkasoval prvních devět bodů, úvodní čtvrtinu prohrál 5:23 a ve druhé byl pozadu až o 23. Ve zbytku utkání porážku alespoň zmírnil, a to zejména zásluhou své nejlepší střelkyně na turnaji Dominiky Paurové. Šestnáctiletá hráčka Hradce Králové ovládla se 14 body střeleckou statistiku zápasu.

"Dnes jsme měly vstup do utkání velmi špatný, snad pět ztrát za tři minuty hry, jednoduché koše soupeře po ztrátách nebo druhých šancích... Kanada hrála v naprosté pohodě to, co chtěla, a my jsme 15 minut nebyly schopny žádné odpovědi. Později se výkon zvedl, ale bylo pozdě lépe korigovat výsledek," uvedla na svazovém webu trenérka Ptáčková. "Musím poděkovat celému týmu za to, jak po celé mistrovství světa bojoval, nevzdával se ani v těžších chvílích a po zásluze je odměněn krásným šestým místem," dodala.

Američanky vyhrály od roku 1997 podeváté z jedenácti možností. Vedle českého týmu v roce 2001 narušily jejich nadvládu ještě Rusky v roce 2017. V Debrecínu až na finále vyhrály všechny ostatní zápasy o 32 a více bodů. Historický bronz získaly domácí Maďarky po výhře 88:67 nad Mali, které se stalo prvním africkým semifinalistou vůbec.

MS juniorek v basketbalu v Debrecínu (Maďarsko):

Finále: USA - Austrálie 70:52 (36:28),

o 3. místo: Maďarsko - Mali 88:67 (42:31),

o 5. místo: Kanada - ČR 72:61 (42:25)

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články