Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Juniorská NBA už počtvrté vrcholí v Praze za účasti Welsche

Juniorská NBA, jejíž čtvrtý ročník probíhá od středy v Praze, se snaží využít zvýšeného zájmu o tenhle sport po šestém místě českých basketbalistů na mistrovství světa v Číně. Kluci jsou po MS ještě plni dojmů. "Fandili jsme i na tréninku," vzpomínal Dominik Tuška z Klenčí pod Čerchovem, který v Praze hrál za LA Clippers.

To, jak šampionát zvedl zájem dětí o tenhle sport, u nás bylo vidět všude. Konstatoval to i ambasador téhle akce, bývalý reprezentant a hráč NBA Jiří Welsch. "To, jak kluci hráli v Číně, tu vzbudilo velkou vlnu pozitivních emocí, ale je třeba na to navázat kontinuální prací," řekl muž, který už ukončil kariéru.

Marek Paul, který si vylosoval LA Lakers, se svěřil, že nejvíc fandil Tomáši Satoranskému. "A taky Schilbovi, protože ten to měl těžké s tím kotníkem," vysvětloval.

Juniorskou NBA hrají děti do jedenácti let, které tu reprezentují své školy, ale v dresech týmů NBA, jež jim určil draft. Zúčastnilo se rekordních 87 škol, které hrály nejdříve kvalifikaci. Do hlavní soutěže postoupilo nejlepších třicet, jako je týmů v NBA.

„To nadšení, které každý rok u všech zúčastněných vidíme, je skvělé a už se těším na finále,“ konstatoval Welsch.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články