Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Jsou to super holky do party a hrají týmově, chválí Vyoralová hvězdné Američanky v USK

Po úvodní porážce nového ročníku Evropské ligy přišly dvě výhry, přičemž v posledním utkání si připsaly přesvědčivé vítězství i díky americkým posilám. Basketbalistky USK Praha si poradily s maďarskými soupeřkami ze Szekszárdu a navázaly na úspěch proti Moskvě. Ústřední roli hrály hvězdy ze Spojených států.

Alyssa Thomasová z USK Praha v akci
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

V kompletním složení by měl český klub patřit k favoritkám evropské soutěže. Dominantní hráčky z USA Brionna Jonesová a Alyssa Thomasová si připsaly proti Szekszárdu osmnáct, respektive čtrnáct bodů a staly se nejproduktivnějšími hráčkami pražského týmu.

Jejich přínos si dobře uvědomují spoluhráčky. "Bylo to znát hodně. Už jsou s námi tři nebo čtyři sezony, takže zapadly úplně suprově. Jsou to podkošové hráčky, takže to bylo znát, že pod košem byla velká síla. Jsme rádi, že jsou zpátky," hodnotila spolupráci Tereza Vyoralová.

Američanky se připojily k týmu po působení v WNBA. Zklamání z porážky ve finále zámořské soutěže v duelu Connecticut Sun s nakonec vítězným Chicagem Sky u obou cizinek částečně přetrvalo, jak přiznala Vyoralová.

"Možná trošičku, ale moc se o tom nechtěly bavit, a jsou rády, že jsou tady s námi zpátky. Určitě to pro ně asi trochu zklamání bylo, ale teď je pro ně priorita sezona v ZVVZ USK Praha," uvedla Vyoralová. "Ale jsou to super holky do party, člověk by vůbec neřekl, že to jsou Američanky. Hrají týmově a úplně sedí do naší koncepce," dodala.

Čerstvou výhru USK mohli sledovat v Praze i fanoušci, což si pochvalovala i Barbora Bálintová. "Bylo to super, když jsme mohly skoro po roce a půl hrát před diváky. Byla to pro nás velká podpora a přece jen se hraje o dost lépe s nimi než bez nich," hodnotila nová akvizice USK Bálintová.

Slovenská zástupkyně měla nakročeno do pražského celku už v minulosti, ale přesun se uskutečnil až před aktuálním ročníkem. "Určitě to hrálo velkou roli, že je tady paní trenérka Natália Hejková. Už mě tady chtěli před dvěma lety, ale bohužel jsme se neuměli dohodnout, protože jsem už měla prodlouženou smlouvu v Gdyni. Takže se to povedlo až tuto sezonu a jsem šťastná, že tu můžu být, protože USK má nejvyšší ambice," řekla Bálintová k přestupu.

Cíle USK zůstávají v Evropské lize stejné i po nepovedeném loňském ročníku. "Věřím, že uděláme v této sezoně dobrý výsledek v Eurolize, že to dotáhneme do Final Four," prohlásila Bálintová. Vyoralová byla o něco zdrženlivější. "Cíle si vždycky dáváme postupně. Důležité je postoupit ze skupiny. Myslím si, že tým máme natolik kvalitní, abychom se do Final Four dostali," dodala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články