Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jokič táhl Denver k vítězství nad Portlandem, blízko postupu je i Toronto

Basketbalisty Denveru a Toronta dělí v play-off NBA jediné vítězství od postupu do finále konferencí. Oba týmy před vlastními fanoušky vyhrály páté duely a v sériích 2. kola vedou 3:2 na zápasy. Nuggets porazili 124:98 hosty z Portlandu a Raptors zvítězili ještě výrazněji 125:89 nad Philadelphií.

Nikola Jokič v utkání s Portlandem
zdroj: USA Today Sports autor: Ron Chenoy

Denver v zápase ani jednou neztrácel a ve třech čtvrtinách soupeře jasně přehrával. Domácí v Pepsi Center polevili až v poslední části.

Od úvodu se dařilo zejména hlavnímu tahounovi Nikolovi Jokičovi. Srbský pivot zaznamenal 25 bodů, 19 doskoků a šest asistencí. Rozehrávač Jamal Murray dodal 18 bodů a devět asistencí.

Důležitou roli tentokrát sehrál také veterán v dresu Nuggets Paul Millsap, který už za první půli stihl 19 bodů a nakonec se zastavil na 24 bodech.

"Jeho výkon nás inspiroval, dneska mu to vyloženě sedlo, a to jak v obraně, tak v útoku," chválil Millsapa Jokič.

Portland táhlo tradiční duo, ovšem nijak výrazně. Hostům se totiž nedařilo celkově a zejména střelecky. Damian Lillard se postaral o 22 bodů a CJ McCollum přispěl 12 body. Náhradníci Zach Collins a Rodney Hood zapsali po 14 bodech.

Nikdo další už se přes desetibodovou hranici nepřehoupl. Výrazný rozdíl byl také v počtu doskoků, protože Trail Blazers jich měli na kontě o 18 méně.

Jednu výhru od postupu do konferenčního finále na Východě je Toronto. Za třetím bodem v sérii s Philadelphií vykročil kanadský celek rázně ve druhé části, kterou ovládl 37:17. V budování náskoku nepolevil ani ve zbytku duelu a po prostřídání. Vedl až o 40 bodů.

Nejlepším střelcem utkání byl domácí Pascal Siakam s 25 body, Kawhi Leonard přidal 21 bodů a 13 doskoků.

Do dvouciferných čísel se dostali i zbylí členové základní pětky Marc Gasol a Danny Green (autor pěti trojek) i první náhradník Serge Ibaka, který už v průběhu první části šel na šití, ale se třemi stehy na hlavě se brzo do zápasu vrátil.

"Snažil jsem se jít po doskoku a jen jsem cítil, jak mě něčí ruka praštila do obličeje. Spadl jsem, a když jsem si sáhl na místo na hlavě, kde mě to bolelo, bylo tam dost krve," uvedl Ibaka, který se srazil s vlastním spoluhráčem Leonardem.

"Pro nás je to příjemné týmové vítězství, protože se na něm podílelo hodně hráčů. Něco takového jsme po dvou porážkách potřebovali," těšilo Kyla Lowryho, který přispěl 19 body.

Na straně 76ers dal 22 bodů Jimmy Butler, 15 bodů Tobias Harris a 13 bodů Joel Embiid, který také osmkrát ztratil míč a stále se potýká se zdravotními problémy.

Výsledky 2. kola play-off NBA:

Východní konference - 5. zápas: Toronto - Philadelphia 125:89, stav série 3:2.

Západní konference - 5. zápas: Denver - Portland 124:98, stav série 3:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články