Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Jokič dál drží Denver v čele Západní konference, Brooklyn bez Duranta se propadá

Basketbalisté Denveru nadále vládnou Západní konferenci NBA, když si proti Portlandu připsali už sedmou výhru za sebou. K vítězství 122:113 opět nejvíce přispěl dvojnásobný nejužitečnější hráč soutěže Nikola Jokič, který si 36 body, 12 doskoky a 10 asistencemi připsal už třináctý triple double sezony.

Nikola Jokič
zdroj: USA Today Sports autor: Ron Chenoy

Tabulkou Východní konference se naopak propadá Brooklyn, který bez zraněného Kevina Duranta prohrál se San Antoniem 98:106 a po třetí prohře za sebou klesl na čtvrté místo za dnes vítězné Milwaukee a Philadelphii.

Jokič odehrál téměř perfektní utkání, když proti Portlandu minul jedinou ze 14 střel. Sváděl tak velkou bitvu s rozehrávačem Portlandu Damianem Lillardem, který sice dal 44 bodů, ale Blazers to nestačilo.

Denver vyhrál doma potřinácté za sebou a to i přesto, že postrádal hlavního trenéra Michaela Malonea kvůli zdravotnímu protokolu.

"Jdeme správným směrem. Hrajeme s velkým sebevědomím, pak je všechno jednodušší,“ řekl Jokič, který po zápase polil vodou zastupujícího trenéra Davida Adelmana, pro něhož to byla první výhra v roli hlavního kouče.

"Bylo to pěkně studené, ale skvělý pocit. Hráči i já jsme byli nadšení," řekl Adelman, jehož otec Rick odkoučoval v NBA 23 sezon.

Další skvělý zápas odehrál i pivot Philadelphie Joel Embiid, který 41 body řídil triumf nad Los Angeles Clippers 120:110.

Pro Embiida to byl už šestý zápas za sebou alespoň s 30 body a v tabulce střelců je s průměrem 33,6 bodů už těsně druhý o dvě deseti bodu za vedoucím Lukou Dončičem z Dallasu.

Philadelphia se třetí výhrou za sebou dostala v tabulce před Brooklyn, který se bez Duranta herně trápí. A navíc mu chyběl i Kyrie Irving.

Bez dvou hlavních opor neuspěl ani proti čtvrtému nejhoršímu týmu soutěže, když nikdo z hráčů nedal přes 20 bodů. Naopak Spurs táhl s 36 body Keldon Johnson, který si vylepšil osobní rekord v NBA.

Porážky Brooklynu využilo k posunu na druhé místo tabulky také Milwaukee, které uspělo nad Torontem 130:122 i bez své hlavní hvězdy Janise Antetokounmpa.

Zraněného spoluhráče ale skvěle zastoupil rozehrávač Jrue Holiday svým sezonním maximem 37 bodů. Navíc celá základní pětka Bucks dala dvouciferný počet bodů a celkem Milwaukee dalo 19 trojek. Raptors tak nepomohlo ani 39 bodů Freda Van Vleeta.

Milwaukee dohrávalo navíc bez pivota Brooka Lopeze, který byl vyloučen za stavu 113:110 poté, co soupeři Garrymu Trentovi sundal z hlavy čelenku a následně strčil do O.G. Anunobyho. Sudí mu za to udělili dvě technické chyby.

Výsledky úterních zápasů NBA:

Denver - Portland 122:113, LA Clippers - Philadelphia 110:120, Milwaukee - Toronto 130:122, San Antonio - Brooklyn 106:98.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články